Bentley și Breitling se despart după 19 ani

Bentley și Breitling 19 ani de colaborare. Producătorul elvețian de ceasuri Breitling și producătorul britanic de mașini de lux Bentley colaborează de 19 ani, cel mai lung parteneriat între o marcă de ceasuri și un producător de mașini de lux. Cele două branduri de lux se vor despărți la finalul anului 2021.

Parteneriatul a început în 2002, când Bentley și Breitling s-au reunit pentru a proiecta ceasul de bord pentru primul Bentley Continental GT, lansat în 2003. Urmare a acestui parteneriat au fost unele dintre cele mai notabile ceasuri din istoria Breitling.

Acum, ultimul Bentley Breitling Tourbillon părăsește fabrica – urmând să fie un ceas de colecție emblematic pentru generațiile următoare – și reprezentând colaborarea finală dintre cele două mărci.

Un parteneriat extraordinar se încheie

În ultimele două decenii, Bentley și Breitling au atins împreună niveluri extraordinare de lux pentru clienții lor. Astăzi, cele două comapnii anunță că se vor despărți de la sfârșitul anului 2021, rămânând în relații foarte bune de prietenie, după ce au împărtășit împreună multe experiențe și realizări.

Unele dintre cele mai memorabile colaborări dintre cele două mărci includ: ceasul Breitling Bentley Supersports Light Body, Breitling Bentley GT3 Limited Edition, ceasul de bord Bentayga Tourbillon, Continental GT Speed ​​Breitling Jet Team Series, Premier B01 Chronograph 42 Bentley British Racing Green și Premier Bentley Centenary Limited Edition.

În aprilie 2021 a fost lansat noul Breitling Premier B21 Chronograph Tourbillon 42 Bentley Limited Edition, alăturându-se unei serii de alte colaborări între cele două mărci. Ultimul exemplar al acestui cel mai recent ceas a fost realizat și își va bucura, în curând, noul proprietar.

Bentley și Breitling se despart după 19 ani

Adrian Hallmark, președinte și CEO Bentley Motors a comentat: „Colaborarea de lungă durată dintre Bentley și Breitling a demonstrat că atunci când două mărci similare lucrează împreună în mod autentic, performanța ambelor este îmbunătățită. Ne uităm înapoi la ultimele două decenii cu mare afecțiune și transmitem cele mai calde urări pentru viitor echipei Breitling.”

Georges Kern, CEO Breitling, a declarat: „Suntem mândri de ceea ce am realizat împreună și după 19 ani, Breitling și Bentley continuă pe propriile drumuri. Știu că Bentley va continua să definească excelența în industria auto. Ultimul Bentley Tourbillon care părăsește fabrica noastră reprezintă un moment de satisfacție pentru noi toți.”

Decizia celor două mărci este o ocazie de retrospectivă asupra unora dintre cele mai importante momente din ultimele două decenii. Parteneriatul datează din 2002, când Bentley proiecta mașina care urma să devină Continental GT. Bentley a comandat Breitling să creeze un ceas de bord care să reflecte luxul, calitatea și performanța de neegalat a noului grand tourer, care a debutat în 2003.

Sponsorizarea oficială a echipei Bentley de către Breitling în cursa de 24 de ore de la Le Mans a fost un punct culminant pentru ambele mărci. Bentley s-a întors în 2003 la Le Mans, unde celebrii „Bentley Boys” obținuseră cele mai mari victorii la sfârșitul anilor 1920. Breitling a fost sponsorul principal al echipei Bentley și a sărbătorit momentul cu modelul Bentley Le Mans Limited Edition Chronograph.

Retrospective și performanțe

Performanța  Bentley nu a fost limitată la circuitele de curse. În 2011, o versiune specială a Bentley Continental GTC Supersports a stabilit un nou record mondial pe gheață, când șoferul Juha Kankkunen, purtând un ceas Breitling Bentley Supersports Light Body în ediție limitată, a atins o viteză de 331 km/h, spulberând recordul anterior, care fusese stabilit de Bentley cu patru ani mai devreme. Cursa a avut loc pe apele înghețate ale Mării Baltice.

În 2014, Bentley a revenit cu succes la competiția de motorsport din categoria GT3 cu mașina sa de viteză de înaltă performanță, Continental GT3, care s-a bucurat de numeroase curse terminate pe podium. Ceasul Breitling Bentley GT3 în ediție limitată, lansat un an mai târziu, avea o carcasă sport din titan negru și cadran din fibră de carbon inspirat de mașinile de curse.

Bentley aniversează 100 de ani de când a câștigat prima cursă   

În același an, Breitling a creat și un ceas de bord cu o complicație Tourbillon pentru SUV-ul de lux Bentley Bentayga. Acesta este de fapt cel mai valoros obiect pe care Bentley l-a instalat vreodată într-o mașină, în afară de mașinile în sine! Produse ca acestea ilustrează puterea performanței comune a celor două mărci.

În 2015, Breitilng și Bentley au prezentat Bentley Continental GT Speed ​​Breitling Jet Team Series la Seattle Boeing Seafair Airshow. Un omagiu pentru inginerii, controlorii de zbor și piloții echipei – o ediție limitată de doar șapte Bentley Continental GT Speeds complet unice a fost comandată de Breitling. Magnificele șapte mașini aveau exteriorul bicolor Onyx și Hallmark pentru a reflecta modelul frapant al avioanelor Breitling.

În 2018, Breitling a lansat Premier B01 Chronograph 42 Bentley British Racing Green, acționat de mecanismul Caliber 01 al Breitling, vizibil printr-o carcasă transparentă unică, cu logo Bentley metalizat. Aceste ceasuri au, de asemenea, o placă gravată cu o inscripție „Bentley” inspirată de bordul istoricului „Blower” Bentley supraalimentat din 1929.

Un an mai târziu, cu ocazia centenarului Bentley și pentru a sărbători centenarul de excelență în domeniul automobilismului de lux al partenerului său, Breitling a lansat Premier Bentley Centenary Limited Edition. Produse în versiuni de aur roșu de 18 carate și oțel inoxidabil, modelul are un cadrane unic de ulm maro, inspirat de inserțiile din lemn din ediția Continental GT Number 9, luate de pe scaunul legendarului Bentley Blower al lui Sir Tim Birkin din 1930.

Pe măsură ce călătoria Breitling și Bentley se apropie de sfârșit, după aproape două decenii, este potrivit ca ultimul capitol să fie definit de ultimul ceas de lux, Premier B21 Chronograph Tourbillon 42 Bentley Limited Edition, produs într-o serie exclusivă de 25 de exemplare. Exemplarul final al seriei este acum în drum spre proprietarul său. Acesta marchează un sfârșitul unui parteneriat care a fost întotdeauna caracterizat de angajamentul comun al celor două mari mărci față de spiritul de pionierat, măiestria expertă, designul rafinat și excelența tehnologică.