Bentley lansează în premieră un film aniversar

Bentley Motors, înființată pe 10 iulie 1919, intră în cel de-al 100-lea an de existență, perioadă în care a construit cele mai emblematice modele Grand Tourer din lume. Cu această ocazie, marca britanică de lux aduce un omagiu celor zece decenii de inovație, artizanat și realizări extraordinare, prin lansarea filmului „Împreună suntem extraordinari: Povestea Bentley Motors”.

bentley_2018_brand_film_hd_still_01

Debutând cu imaginea lui W.O. Bentley însuși și derulând firul evenimentelor până în prezent, la noul Continental GT, filmul prezintă oamenii extraordinari din istoria mărcii, realizările sportive și modelele de succes construite de-a lungul deceniilor.

Filmul a fost creat cu ajutorul tehnologiei 3D, actorii reali fiind astfel transformați în sculpturi digitale ”metalice”; acestea se îmbină cu imagini de arhivă stilizate și cu tehnologia motion graphic de la Hollywood, pentru a spune povestea Bentley.

Filmat cu ajutorul camerei ALEXA Mini 4k și dispozitive create pe comandă, video-ul a fost produs de către The Mill, companie de efecte speciale care deține un Oscar.

Primul cadru al filmului îl arată pe W.O. Bentley apropiind un presse papier de aluminiu (inspirația pentru designul său revoluționar pentru pistoanele de aluminiu) de un perete care ulterior prinde viață, purtând privitorii într-o călătorie fascinantă, prin aproape un secol de inovație și succese Bentley.

Printre personajele principale se numără legendarii ”Bentley Boys” și ”Bentley Girls”, precum și faimosul ”Blower”, câștigător la Le Mans și Speed 8, alături de Woolf Barnato, în timpul celebrei sale curse împotriva ”Trenului Albastru”. Filmul este, de asemenea, inspirat de formele, suprafețele și materialele de lux care au făcut din Bentley brandul auto longeviv care este astăzi.

”Împreună suntem extraordinari: Povestea Bentley Motors” poate fi vizionată la www.BentleyMotors.com/100Years.

bentley_2018_brand_film_hd_still_02

Centenarul Bentley – 100 de ani de extraordinar

În 1919, Walter Owen (W.O.) Bentley a creat o companie cu un obiectiv simplu: să construiască ”o mașină rapidă, o mașină bună, cea mai bună din clasa sa”. Acest principiu de bază a ghidat Bentley în tot acest timp, ducând brandul pe culmile succesului și transformându-l în liderul global al segmentului auto de lux.

10 iulie 2018 marchează începutul anului centenarului Bentley și dă startul numărătorii inverse până la aniversarea de 100 de ani a mărcii, din 2019. Acest moment istoric – pe care nu multe companii ajung să-l sărbătorească – va fi un prilej deosebit pentru celebrarea istoriei companiei și a succesului său global din prezent.

bentley_2018_brand_film_hd_still_03

Despre Bentley Motors

Bentley Motors este cel mai căutat brand de lux din lume. Sediul companiei din Crewe reunește toate operațiunile de design, cercetare și dezvoltare, inginerie și producția propriu-zisă a celor patru modele – Bentayga, Continental, Flying Spur și Mulsanne. Combinația dintre măiestria artizanală – care valorifică meșteșugurile transmise din generație în generație – expertiza inginerească și tehnologia de ultimă oră este specifică mărcilor auto britanice de lux precum Bentley. Este, de asemenea, un exponent de cea mai înaltă calitate al industriei britanice. În sediul central din Crewe lucrează aproximativ 4000 de angajați.

Despre Bentley Bucureşti

Bentley Bucureşti, situat pe B-dul Pipera. nr 1/x, este al 45-lea dealership al mărcii britanice în Europa continentală.