40 DE ANI DE ABS

Acun 40 de ani, producătorul auto german Mercedes-Benz și partenerul său de dezvoltare, Bosch au prezentat în premieră mondială pe pista de testare din Unterturkheim care aparținea concernului Daimler-Benz, modul de funcționare a noului dispozitiv ABS(în engleză Anti-lock Braking System sau germană Antiblockiersystem) cu care urma să echipeze modelul S-Class (Seria W116).

Dispozitivul anti blocaj ABS poate fi considerat unul revoluționar, care mulțumită tehnologiei digitale a putut fi implementat destul de repede în industria auto.

În cazul unei frânări complete, cel aflat la volan poate menține controlul total al direcției automobilului deoarece roțile nu se blochează. Acestă situație este întâlnită în cazul în care sistemul de frânare al automobulului este dotat cu dispozitivul anti blocaj ABS (în engleză Anti-lock Braking System sau germană Antiblockiersystem). Acest dispozitiv prezintă două avantaje: permite șoferului să păstreze controlul direcției în timpul frânării și scurtează distanța de frânare. Citiți articol complet aici: https://auto-retro-passion.ro/abs-implineste-40-de-ani/

Foto: Daimler -Benz; Arhivă