Barbie și colecția ei de automobile

Barbie, păpușa pe care Mattel a adus-o la viață în anul 1959 și-a sărbătorit recent aniversarea de 60 de ani.

Chiar dacă poate atrage foarte ușor critici (hei, haideți să nu fim răi, nu și-a ales ea măsurile), ea este cu siguranță mai mult decât o față frumoasă. Și spun asta pentru că nimeni nu poate ajunge să aibă o colecție de automobile la fel ca a lui Barbie fără a fi inteligent, de succes și fără a avea o cheie la îndemână (de plastic, în cazul ei).

Potrivit unei serii de romane din anii 1960 publicată de Random House, Barbara Millicent Roberts – da, acesta este numele complet al lui Barbie – a crescut în orașul fictiv Willows, Wisconsin. Probabil că nu s-a aventurat prea departe de casă în anii ei de început din cauza faptului că pantofii cu toc înalt și lipsa unui automobil nu este chiar cea mai reușită combinație. Însă în 1962 a primit primul ei automobil.

Și, care credeți că a fost primul automobil al lui Barbie, înapoi în anii ’60? Probabil un Corvette? Nu, pe acesta l-a primit mai târziu. Un Volkswagen Beetle? El a apărut și mai târziu. Mattel a decis că automobilul perfect pentru o adolescentă care locuia în răcorosul Wisconsin era.. un Austin – Healey 3000 MKII.

Câțiva ani mai târziu, mai exact în zilele noastre, Barbie a strâns în colecție o gamă largă de vehicule. De la autoturisme, dune buggies, rulote, vehicule de salvare, motociclete, ATV – uri, biciclete, tractoare, cai, bărci, caiace, până la avioane și elicoptere.

Chiar dacă Barbie este obișnuită să fie vedeta, în acest top o vom da puțin la o parte și vom prezenta cele mai interesante automobile din colecția ei. Și, deși nu îi știm adevăratele preferințe, putem spune că Barbie iubea clasicele. De ce spun asta? O să vedeți în lista următoare.

1962 – 1965 Austin – Healey 3000 MKII

Prima dragoste nu se uită niciodată! Așa se spune și probabil așa e și pentru Barbie. Ea putea purta de acum cele mai înalte tocuri pentru că nu mai era nevoită să meargă pe jos. Realizat de Irwin Corp pentru Mattel, proiectat pentru păpușile Barbie și Ken, producție Mattel, fabricată în SUA, mașina sport a lui Barbie avea aproximativ 18 inch lungime, era portocalie cu interiorul turcoaz, volan și bord în culoarea argintie și putea fi găsită în șase variații: galben cu interior albastru, portocaliu cu interior albastru, roz cu alb, roz cu albastru, verde cu crem, roșu cu alb.

1962 Barbie & Ken Mercedes Benz

Poate combinația de culori nu e cea mai reușită și poate mașinuța nu e la fel de sclipitoare ca una reală. Cu toate acestea, cea de a doua alegere a lui Barbie a fost cu siguranță un plus din punctul de vedere al luxului. Automobilul inițial era albastru deschis cu interior portocaliu însă erau disponibile câteva variații, cum ar fi turcoaz cu interior alb și albastru deschis cu interior alb.

1970 „Rare” Barbie & Ken Pink Official Dune Buggy

Pentru zilele călduroase de vară, când singurul lucru de făcut este să mergi la plajă, Barbie avea un Dune Buggy. Realizat tot de Irwin, acesta este astăzi o raritate. Primul NRFB și anume, “Never Removed From the Box” exemplar a fost vândut pe Ebay.com în octombrie 2013 pentru 399,99 $.

1971 Barbie Country Camper

Barbie are mai multe astfel de vehicule în colecție și anume vehicule “de fugit de acasă“. Însă Country Camper a fost cu siguranță cel mai impresionant. Reclama la acesta spunea: “Luați-o pe Barbie din Malibu și pe prietenele sale cu ochelari de soare către.. locul în care drumul nu se termină niciodată.. cu noul Country Camper. “

1976 Barbie Red (Europa), Pink and Purple (SUA) Star Vette

Primul Corvette din colecția lui Barbie a fost un cabriolet roșu cu interior negru (Europa) și mov sau roz cu interior alb (SUA). Unii ar spune că are prea multe stickere, însă eu cred că se potrivesc perfect cu super slickurile pe care le poartă.

1981 Barbie Golf Cabriolet

Din colecția lui Barbie nu putea lipsi clasicul Golf. Roșu, cabriolet, parcă pregătit de o plimbare vara, cu acoperișul descapotat. Acesta era inițial roșu cu interior crem, dar mai exista o combinație, gri cu interior alb.

1987 Barbie Scuderia Ferrari car red & white (Ferrari 328 GTS)

Ceva ani și ceva automobile mai târziu de la primul Vette, în colecția lui Barbie a apărut o stea: un Ferrari 328 GTS. Acest automobil era numit în reclame “red-hot Barbie Ferrari” și era cu siguranță cea mai frumoasă versiune. Ulterior a apărut și în varianta albă. În reclamă, Barbie îl face pe Ken să întoarcă capul după ea atunci când trecea prin fața lui, la propiu.  Nu e de mirare.

1988 – 1989 Barbie ‘57 Chevy Car blue & pink

Barbie a primit în sfârșit o clasică în 1988, când a primit un ’57 Chevy, cabriolet, bineînțeles, disponibil pe roz sau turcoaz. Avea roți impresionante și detalii cromate și, surprinzător, centuri de siguranță. Pentru copii, nu?!

 

1991 White Barbie Carrona Porsche 911 Cabriolet / 1993 Pink Porsche 911 Cabriolet

Patru ani mai târziu de la primul Ferrari, Barbie i-a urat “Bun venit!” primului Porsche. Un 911 cabriolet, visul din copilărie al oricărui pasionat. Nu știu dacă Barbie e chiar pasioantă, dar 911 e un simbol ce nu putea lipsi din nicio colecție. Disponibil în alb cu interior roz, acesta a avut mai târziu și o variantă roz cu interior alb ale cărui faruri se aprindeau.

1994 Barbie „Jaguar XJS” Ultra rare pink sparkles

Cu siguranță sclipiciul nu poate lipsi din garderoba lui Barbie. În cazul de față, nu poate lipsi din colecție. În 1994 a primit un Jaguar XJS, roz cu sclipici și interior alb. Pentru cei ce nu sunt fani ai sclipiciului, exista și o variantă fără, în culoarea magenta.

2000 Barbie Volkswagen VW Car

Așa cum spuneam la început, Beetleul lui Barbie a apărut mai târziu. Acesta nu a fost un clasic, ci un New Beetle modern. Apărut inițial în culoarea mov, acesta a avut multe variații. Astfel, se putea găsi negru, albastru, albastru deschis, argintiu, galben, verde, roșu sau roz. Pentru cei ce îl voiau cabriolet, era disponibil pe mov, galben, roșu și portocaliu. Nu știu exact să vă spun de ce, dar pentru mine este cea mai reprezentativă mașină pe care a avut-o Barbie.

2002 Barbie Volkswagen VW Microbus Car Vehicle

Viitorul este electric! Și o știe și Barbie, care poate pleca cu prietenele la plimbare cu noul microbus în care încap șașe păpuși! Disponibil în albastru sau roz, cu interior alb, microbusul are un claxon funcțional, oglinzi pe ambele părți, CD player, o sticlă de apă și un ecran în partea din spate.

2009 – 2012 Barbie Doll & Fiat car

De-a lungul anilor, Barbie a avut automobile care au fost adevărate clasice și adevărate simboluri pentru toți pasionații. Probabil acesta este motivul pentru care din colecția ei nu putea lipsi simpaticul Fiat 500. Era disponibil în variantele alb cu interior roz sau roz cu interior.. roz!

2012 – 2013 Ken’s Mini Cooper Car Red, Blue and White

Dacă pe Barbie am lăudat-o cu o colecție impresionantă de automobile, despre iubitul ei, Ken, nu putem spune același lucru. Mai exact, putem număra automobilele din colecția sa pe degetele de la o singură mână. Însă, cred eu că Barbie nu ar avea o colecție completă fără Ken alături. De ce spun asta? Pentru că Ken are un Mini Cooper simpatic. Disponibil în roșu, albastru și alb, acesta arată perfect cu Barbie în dreapta.

2014 Barbie Volkswagen the Beetle

Ei bine, în copilăria mea Barbie avea un New Beetle pe care îl vedeam în reclame pe Cartoon Network. Visam să îl am și eu într-o zi. Poate din acest motiv am spus mai sus că după părerea mea New Beetleul este cea mai reprezentativă mașină pentru Barbie. Cu siguranță, nu avea cum să nu își dorească și versiunea mai nouă, the Beetle, disponibil în varianta roz cu interior negru și pe care visez să îl am și eu într-o bună zi. La scară puțin mai mare!

Foto: https://barbielistholland.wordpress.com/