Aston Martin se alătură Concursului de Eleganță

Cinci legende Aston Martin se alătură Concursului de Eleganță de la Hampton Court, între 6 și 8 septembrie.

Cinci dintre cele mai fabuloase automobile Aston Martin vor fi prezente în perioada 6 – 8 septembrie la Concursul de Eleganță de la Hampton Court. De la ‘LM9’, câștigător la clasa sa la Le Mans în anul 1932, la V8 Vantage din 1985 care a creionat șablonul pentru fanteziile X-Pack, aceste automobile reprezintă punctul culminant al inovației, designului și performanței mărcii Aston Martin.

Acum aproape 90 de ani, Aston Martin Le Mans Lightweight „LM9” din 1932 se năștea special pentru a concura la cursa de 24 de ore de la Le Mans, în combinație cu LM10. A terminat pe locul cinci la general, primul în clasa sa și al doilea în Rudge Cup.

Tot la Concursul de Eleganță va fi expus un model V8 Vantage cu o istorie semnificativă. Automobilul prezent la Hampton Court Palace este geneza modelelor legendă X-Pack V8 Vantage. Au fost fabricate numai 131 de unități.

Nicio expoziție a lui Aston Martin nu ar fi completă fără modelele cheie „DB”. Iar Concursul de Eleganță va începe cu unul dintre cele mai vechi, seria DB2 / 4 Mark II. Acest automobil a fost produs ca o versiune mai practică cu patru locuri a lui DB2. Exact această unitate a fost cumpărată nouă în iunie 1956 de la Brooklands de Bond Street de către The Count Charles de Salis. Alături de Cpt Gregor MacGregor, el a participat la „International Alpine Rally” luna următoare. Echipa a terminat a doua în clasă și a câștigat un trofeu „Coupe des Alpes” mult râvnit.

Tot din seria DB,  nici DB5 nu poate lipsi. Astfel, DB5 și DB5 Convertible vor fi și ele prezente. Salonul DB5 afișat la Hampton Court Palace deține onoarea de a fi primul automobil care poartă insigna Aston Martin Works Coachbuilders.

Hampton Court Palace Concours of Elegance este considerat unul dintre ele mai rafinate concursuri din Marea Britanie. El se va întoarce, pentru al optulea eveniment, în grădina elegantă a fostei locuințe a lui Henry al VIII-lea. Evenimentul are loc în perioada 6-8 septembrie. Aici va avea loc și sărbătorirea lui Ferrari 166MM, dar și o adunare a „Future Classics”. Aici se reunesc cele mai rare și mai personalizate automobile de lux și de performanță din ultimul deceniu.