ASTON MARTIN DB4 GT CONTINUĂ!

Unul dintre modelele cele mai iconice ale lui Aston Martin – DB4 GT – va fi sărbătorit cu o serie specială de 25 de automobile, construite de către Aston Martin Works la Newport Pagnell.

Lansat în 1959, Aston Martin DB4 GT a fost imediat sărbătorit ca fiind unul dintre cele mai rare și mai râvnite dintre toate Aston Martin-urile. S-a dezvoltat din producția lui DB4 și a fost introdusă în același an în care Aston Martin a câștigat victoria istorică în cursa de 24 ore de la Le Mans, DB4 GT fiind un adevărat supercar al zilelor lui.. și al zilelor noastre. Mai scurt, mai ușor, mai elegant și cu o versiune mai puternică a motorului legendar de 3.7 litri, nu numai că a fost cel mai rapid automobil sportiv pentru pasageri din Marea Britanie, ci și un câștigător înnăscut, înregistrând o victorie la cursa de debut la Silverstone în mâinile lui Sir Stirling Moss. Un total de 75 de DB4 GT au fost construite între 1959 și 1963. Dintre acestea, doar opt au fost modele ușoare, cele mai multe dintre ele supraviețuind astăzi, iar valorile depășesc acum ușor suma de 3 milioane de lire.

Pentru a rămâne credincios designului celor opt versiuni originale, fiecare continuare DB4 GT va fi construită cu experiența de neegalat a celor de la Aston Martin Works și o atenție exemplară. Folosind un amestec de meșteșuguri vechi și tehnici moderne, automobilele care vor continua seria beneficiază de îmbunătățiri în ceea ce privește performanțele motorului, manevrabilitatea, frânarea și siguranța, cu mare grijă să se asigure că aceste îmbunătățiri se bazează pe calitățile excepționale ale originalului, păstrând în același timp simțul și caracterul său.

Pentru a susține și mai mult autenticitatea, numerele VIN ale automobilelor vor continua, de la ultimul Aston Martin DB4 GT original comandat, care poartă numărul de șasiu 0202R, pentru a se păstra o linie neîntreruptă și un pedigree impecabil de la Newport Pagnell, care acoperă o jumătate de secol.