Volvo 940/960 și-a făcut debutul în urmă cu 30 de ani

În urmă cu 30 de ani, la Salonul Auto de la Paris își făcea debutul noua serie de modele din clasa superioară 940/960 ale producătorului auto suedez Volvo și care beneficiau de numeroase noutăți atât în ceea ce privește partea mecanică și a dotărilor de confort și siguranță chiar dacă acestea păstrau încă designul cu linii drepte cu care generația precedentă de modele 740/760 (1982-1990) a reușit să cucerească numeroși clienți.

După succesul înregistrat, în special cu varianta break 740/760, producătorul din Goteborg a demarat în 1987 proiectul unui nou model din clasa superioară pentru anii ’90. Liniile drepte și întinse ale modelelor anterioare deveniseră aproape o imagine comercială pentru Volvo și reflectau caracteristicile inerente de fiabilitate, rezistență și siguranță intrinseci ale modelelor sale. Prin urmare, nu era necesară o schimbare de direcție în ceea ce privește acest concept de succes.

Platforma tehnică și majoritatea componentelor ale modelului 740/760 au fost păstrate, dar cu modificări substanțiale. Complet nouă era, de exemplu, suspensia din spate cu roți independente de tip multibraț pe varianta berlină și cu brațe oscilante, din motive de spațiu pentru break. Noi au fost inclusiv motoarele (din generația modulară cu 4 sau 6 cilindri în linie) având distribuție cu două axe cu came în chiulasă și 4 supape pe cilindru.

Primul coupe de la Volvo aniversează 60 de ani

Caroseria a păstrat, de asemenea, partea centrală a modelelor 740/760 dar și aici cu modificări semnificative. În cazul berlinei, partea din spate a fost complet reproiectată iar montantul din spate era mai înclinat și care se integra mai bine cu linia celui de-al treilea volum, acum mult mai înalt. Partea din față care era mai înclinată, beneficia acum de faruri de concepție nouă și o grilă restilizată ușor înclinată. Barele de protecție erau, de asemenea, noi și se integrau mai bine în designul general.

Interiorul a fost complet reproiectat, pe baza celor mai înalte standarde de siguranță din acea vreme (tetiere active, centură spate centrală cu pretensionator, scaun pentru copii integrat în bancheta spate) dar și de confort (climatizare automată, scaune cu reglaje electrice, instalație audio ultra performantă).

Având în vedere succesul comercial mai mare obținut, varianta break (Station Wagon), care beneficia de toate celelalte modificări aduse berlinei (exterior, interior, suspensie, motoare, dotări de siguranță și confort), a păstrat partea din spate a modelului anterior. Primul model al seriei care a debutat pe piață, a fost 960 în septembrie 1990.

La momentul debutului, modelul 960 era oferit cu trei motorizări din care două pe benzină cu 4 cilindri de 2.3L turbo și 190 CP alimentat cu injecție, echipat cu un convertor catalitic și contra arbori de echilibrare, și unul cu 6 cilindri de 2.9L și 204 CP alimentat cu injecție, echipat cu convertor catalitic precum și un turbodiesel cu 6 cilindri în linie de 2.4L și 122CP. În standard era oferită o cutie de viteze manuală cu 5 trepte iar pentru motorul pe benzină cu 6 cilindri o cutie automată hidraulică cu 4 trepte controlată electronic iar la cerere, a fost prevăzută și o cutie de viteze automată pentru celelalte două motoare, dar de tip tradițional.

La finalul anului 1990, era lansat modelul 940, disponibil atât ca berlină cât și ca break. La fel ca în cazul modelului anterior, 940 a fost o versiune simplificată (la interior și ca echipament de dotări) și mai economică (în privința motoarelor) a modelului 960. Motoarele derivate din cele montate pe modelul 740, dispuneau de modificările necesare pentru adoptarea dispozitivelor anti-poluare. Printre motoarele pe benzină (toate cu 4 cilindri în linie) se înnumărau unul de 2L cu injecție în diverse configurații (8 supape aspirate cu o singură axă de 112 CP, 8 supape turbo de 155 CP cu o singură axă, 16 supape turbo de 200 CP), în timp ce turbo diesel era binecunoscutul ″6 în linie″ de 2.4L și 122 CP. Pe piețele europene, un motor pe benzină de 2,3 litri era disponibil în locul celui de 2 litri, în aceleași configurații.

Volvo 780, calitate și eleganță create de Bertone

Începând din anul 1991, ambele modele erau prevăzute opțional sau în standard cu airbag-uri frontale și în standard cu ABS.

La finalul anului 1994, modelul 960 a beneficiat de un restyling substanțial, care a vizat partea frontală (complet reproiectată), barele de protecție (integrate în caroserie și în aceeași culoare cu caroseria), interiorul și echipamentul de dotări (computer de bord, volan multifuncțional, radio cd). Motorul pe benzină de 2.3L turbo a fost înlocuit cu unul cu 6 cilindri de 2.5L cu 24 supape și 170 CP oferit în combinație cu o cutie de viteze manuală cu 5 trepte.

În anul 1997, în urma noii politici de reînnoire a inițialelor Volvo, modelul 960, fără modificări majore, și-a schimbat numele în S90 (sedan) și V90 (break). Modelul respectiv a ieșit din producție în vara anului 1998 când a fost înlocuit cu modelul complet nou S80 în timp ce modelul 940 a fost comercializat până la finalul anului 1997.

Foto: Volvo