Un succesor pentru Alfa Romeo 4C

Cu ocazia evenimentului Concorso d’Eleganza Villa d’Este din Italia care se va desfășura în perioada 24-26 mai, casa de licitații RM Sotheby’s va scoate la vânzare un automobil exclusiv denumit Mole Costruzione Artigianale 001 și dezvoltat pe baza modelului super sport italian Alfa Romeo 4C.

Când fostul președinte al grupului italo-american FCA(Fiat Chrysler Automobiles), Sergio Marchionne, anunțase la începutul anului 2018 că producția modelului super sport Alfa Romeo 4C va fi stopată în cursul anului 2018, un studio de design italian a decis să realizeze un potențial succesor al modelului super sport italian cu două locuri și motor amplasat central. Rezultatul nu a întârziat să apară, acesta fiind concretizat prin unicul, incontestabilul și agresivul exemplar denumit Mole Costruzione Artigianale 001.

Exemplarul Mole Costruzione Artigianale 001 dezvoltat de către studioul UP Design din Torino al lui Umberto Palermo păstrează în mod clar silueta fundamentală al lui Alfa Romeo 4C pe care se bazează inclusiv din punct de vedere tehnic, dar nenumăratele îmbunătățiri de ordin stilistic au contribuit la un design mult mai spectaculos și în același timp mai agresiv. E suficient să privim acele faruri care par că se întind pe o suprafață destul de mare spre aripi, grila frontală proeminentă sau partea din spate scluptată.

Caroseria realizată din aluminiu a fost construită în cea mai bună tradiție italiană fiind montată pe un cadru tubular din fibră de carbon dezvoltat în colaborare cu firma Adler Group, care a s-a ocupat inclusiv de proiectarea unor elemente din habitaclu.

În data de 25 mai, în cadrul evenimentului Concorso d’Eleganza Villa d’Este din Italia, casa de licitații RM Sotheby’s va scoate la vânzare acest unic exemplar iar la următoarea ediție din 2010 a evenimentului viitorul posesor va putea concura la categoria rezervată concept car-urilor.

Foto: RM Sotheby’s