Case de design italienești

Pininfarina. Ghia. Bertone. Touring. Zagato. La ce vă gândiți când citiți toate aceste nume? Mie îmi zboară mintea la o defilare de modă în care personajele principale sunt unele dintre cele mai elegante automobile. Când producătorii își doreau ceva special care să se potrivească cu liniile lor, apelau la celebre case de design din Italia.

Relația de zeci de ani dintre Pininfarina și Ferrari a dat naștere unora dintre cele mai frumoase GT-uri și automobile sport din lume. Ghia a creat adevărate capodopere pentru Chrysler. De la Bertone avem Iso Grifo, Alfa Romeo Montreal, Lamborghini Miura și Countach.

Din fericire pentru colecționari, aceleași firme de design și constructoare de caroserii au creat o serie de modele mult mai accesibile. Însă de obicei se plăteau sute de mii sau chiar milioane de dolari pentru a obține un design original Pininfarina, Bertone sau Ghia. Haideți să aruncăm o privire la câteva dintre automobilele desenate de unul dintre aceste nume celebre.

Alfa Romeo Spider, 1966 – 1993

Unul dintre cele mai longevive designuri ale lui Pininfarina, Alfa Romeo Spider a debutat în 1966 și a fost produsă până în 1993 cu modificări relativ minore de-a lungul anilor. Succesor a unui alt design Pininfarina, Giulietta și Giulia, Spider a câștigat popularitatea odată ce a fost oferit ca și cadou de absolvire lui Benjamin Braddock în filmul The Graduate în 1967, în care a jucat Dustin Hoffmann. Perechea Benjamin – Spider a fost atât de reușită încât cei de la Alfa Romeo au emis o ediție universitară în anii ’80.

Fiat 124 Spider, 1966 – 1985

Fiat 124 Spider a fost competitorul Alfei Romeo Spider, un alt design realizat de Pininfarina. Când vine vorba de comparații, micuțul Fiat avea destul de mult farmec pe cont propriu. Aproximativ 200,000 de unități au fost construite până în 1985, iar aproximativ trei sferturi din acestea au fost exportate în Statele Unite.

Volkswagen Karmann Ghia, 1955 – 1974

Construit pe platforma lui Volkswagen Beetle, Karmann Ghia și-a primit numele de la constructorul de caroserii german care l-a asamblat și de la compania de design italinească care i-a dăruit frumoasele linii elegante. Automobilul a fost lansat în 1955 în varianta coupé, urmând ca versiunea roadster să apară doi ani mai târziu. Ambele au fost produse până în 1974. Deși Karmann Ghia nu era un automobil puternic, el era mai sportiv decât multe alte automobile sport, avea un sistem de propulsie fiabil și era ușor manevrabil, iar aceste lucruri l-au făcut să devină popular în lumea întreagă.

Fiat X1/9, 1972 – 1989 (S.U.A. 1974 – 1989)

Fiat X1/9 avea un aer exotic și era disponibil la un preț mai mic, însă și cu un motor destul de micuț, cu o cilindree de 1,3 litri, care dezvolta 63 de cai putere. El avea, la fel ca Porsche 914, un motor central, iar mai târziu, a primit un motor de 1,5 litri și 75 de cai putere. Chiar dacă micuțul desenat de casa Bertone avea jante de doar 13 inci, caroseria de aproximativ 900 de kilograme (avea între 880 – 920 kg) îl făcea să fie agil.

Volkswagen Scirocco, prima generație, 1974 – 1981

Giugiaro ItalDesign, fondat de de faimosul designer Giorgetto Giugiaro (Iso Grifo, Maserati Ghilbi și multe altele pe listă), a ajutat Volkswagen să își modernizeze linia și imaginea, odată cu apariția modelelor cu tracțiune față și cu motoare răcite cu apă, apărute în anii ’70. Golful lui Giorgetto Giugiaro a devenit model pentru hatchback-urile ce au urmat. Designul lui Scirocco era unul distinctiv, iar caroseria ușoară îl făcea să fie distractiv chiar dacă motorul dezvolta doar 75 de cai putere.