Raliul Wine and Classics by Villa Vinèa- la prima ediție în 14 august

Raliul Wine and Classics by Villa Vinèa va avea loc pe data de 14 august pe un traseu care a legat Cluj Napoca de  Sighișoara. Vinuri de excepție și raliuri cu mașini clasice, ce poate fi mai potrivit ca „pairing” pentru pasionații celor două domenii?

Chiar dacă șoferii nu vor putea degusta din licorile propuse de Villa Vinèa decât seara, după terminarea raliului, însoțitorii vor avea parte de acest răsfăț încă din timpul cursei.

WIne and Classics 2021
WIne and Classics 2021

Villa Vinèa – 70 de hectare de vie

Situată în localitatea Mica, la 15 km de Târnăveni, crama Villa Vinèa cultivă 70 de hectare de vie, plantată cu 12 soiuri locale și internaționale, printre care Fetească Regală, Fetească Albă, Gewürztraminer sau Kerner.

Terroirul impresionant, metodele de producție și pasiunea, fac ca vinurile de pe Târnăve de la Villa Vinèa să fie extrem de apreciate pentru calitatea, savoarea și mineralitatea lor.

Villa Vinèa a decis să se alăture într-un parteneriat unic alături de o echipă cu o experiență exhaustivă în acest domeniu, dobândită pe parcursul unor ani cu evenimente automobilistice de excepție, în organizarea evenimentelor de tip raliu de regularitate pentru vehicule istorice: Classic Car Club Mureș.

Acest eveniment este, practic, a IV-a etapă a Campionatului de Raliuri de Regularitate pentru Vehicule Istorice din România, campionat organizat de Retromobil Club România.

Din 21 iunie 2021 au început înscrierile la prima ediție Wine and Classics by Villa Vinèa, așa că, dacă dețineți un automobil clasic, grăbiți-vă să profitați șansa de a participa la un raliu cu totul special, încă de la prima ediție.

Un raliu de regularitate

Raliul de regularitate se va desfășura pe data de 14 august 2021 și vor fi acceptați 35 de concurenți cu vehicule istorice la linia de start.
În cadrul acestui eveniment așteptat atât de pasionații de automobilism, cât și de cei ai licorilor bahice, se va parcurge un traseu prin județele Cluj și Mureș, cu vizite garantat interesante: prima la Castelul Haller din Ogra și a doua la Crama Villa Vinèa. În total, traseul însumează 220 de kilometri, cu plecare din Cluj Napoca și cu linie de sosire la Sighișoara.

Róbert László, organizatorul evenimentului: „Suntem extrem de fericiți că putem să implementăm această etapă de raliu de regularitate pe acest traseu și le mulțumim partenerilor noștri pentru tot sprijinul acordat.

În ultimii ani am reușit să adunăm un grup de pasionați ai mașinilor clasice în cadrul raliurilor pe care le-am organizat și mulțumirile nostre merg și către aceștia, Raliul Wine and Classics by Villa Vinèa, din 14 august, fiind încă un prilej de a ne întâlni și de a sărbători ca între prieteni pasiunea noastră, de data aceasta pe acest traseu în premieră. Promitem un program interesant și vă așteptăm cu mare drag!”.

Pe website-ul oficial al evenimentului, www.wineandclassics.ro, găsiți atât formularul de înscrirere, dar și orice informație relevantă, de la ultimile știri legate de acest subiect, până la sugestii de cazare sau detalii despre Villa Vinèa.

Există chiar o secțiune de puncte de interes turistic, susținută de Asociația Visit Mureș, o organizație non-profit responsabilă pentru promovarea județului Mureş ca destinație turistică.

Astfel, puteți citi și apoi vizita atracții turistie importante din zonă, precum: Castelul Ugron – Zau de Câmpie; Castelul Haller; Târgu Mureș; Castelul Radák–Pekry, Ozd; Cetatea Sighișoara; Muzeul Memorial Petőfi Sándor- Albești; Biserica fortificată, Saschiz; Castelul Bethlen – Criș. De asemenea, puteți găsi mai multe informații despre destinațiile fabuloase din județul Mureș pe www.visit-mures.com