Muzeul Mazda Classic Automobile Frey

Începând din data de 12 mai și cel puțin până în luna ianuarie al anului 2020, Mazda Classic – Automobile Museum Frey din Augsburg(Germania) găzduiește o tematică specială dedicată modelului iconic sport roadster MX-5 și intitulată ″30 de ani – Mazda MX-5″.

În perioada 16-17 iulie, Motor Clasic & Youngtimer a fost prezentă la muzeul privat dedicat brand-ului japonez Mazda și a testat toate cele patru generații ale celebrului roadster japonez incluziv ediția limitată denumită ″30 TH Anniversary″ realizată special cu ocazia aniversării a 30 de ani de la lansarea modelului MX-5.

Cel mai bine vândut automobil sport cabrio cu două locuri din lume comercializat în Japonia sub denumirea de Eunos Roadster și Miata în Statele Unite, aniversează în acest an 30 de ani de la lansarea în producția de serie. Ajuns la cea de-a patra generație, modelul a fost comercializat cu succes până în prezent în peste 1.1 milioane de exemplare.

În cadrul acestei expoziții sunt expuse un număr de 13 exemplare din cele patru generații, incluzând, desigur și un exemplar din prima generație a roadster-ului japonez, vopsit în clasicul albastru „Mariner Blue”, culoarea care amintește de legendara plăcuță de înmatriculare albastră din California.

Un amplu material despre muzeul Mazda Classic – Automobile Museum Frey din Augsburg(Germania) și o istorie a modelului Mazda MX-5 vor fi prezentate în următorul număr al revistei Motor Clasic & Youngtimer.

Foto: Motor Clasic & Youngtimer