Modelul 130 din clasa de lux de la Fiat se află la a 50-a aniversare

Sofisticat, elegant și rafinat, acestea se pare că au fost cerințele președintelui Fiat din acea perioadă, avocatul Giovanni Agnelli la momentul demarării proiectului viitorului model din clasa de lux.

Pentru a înțelege mai bine motivele pentru dezvoltarea modelului Fiat 130, este necesar să ne întoarcem în timp la începutul anilor ’60. În acest moment istoric, de fapt, se petrece marele salt, atunci când compania din Torino, dedicată în mod tradițional producției modelelor economice din diferite clase, decide să revină în clasa de lux. Ideea, a fost propusă chiar de noul președinte Fiat din acea perioadă Giovanni Agnelli care dorea să ofere în special clinților italieni amatori de modele luxoase o alternativă la modelele de lux germane, care începuseră să domine acel segment în acea perioadă pe piața europeană, inclusiv în Italia.

Motor dezvoltat în colaborare cu Ferrari

Conducerea Fiat lansează la mijlocul anilor ’60 proiectul X1 / 3, un model elegant și impunător conceput pentru a înlocui inclusiv seria de modele din clasa superioară 1800/2100/2300. Pentru a realiza un produs premium, sinergia cu Ferrari se va dovedi strategică. Din acordul încheiat dintre producătorul din Turin și constructorul de la Maranello se vor realiza două modele sportive cu motor V6, mai întâi Dino Berlinetta Sperimentale cu o caroserie concepută de Pininfarina în 1965 și apoi Fiat Dino, prezentat mai întâi în varianta spider în 1966 și apoi în coupe  din 1967. În 1969, motorul a primit o creștere a capacității cilindrice de la 2 la 2.4 litri. Acesta va a echipa ulterior un alt model sport italian de succes, Lancia Stratos.

Un model premium

În același timp la Torino, continuau lucrările de dezvoltare ale viitorului model de top. Inginerul Aurelio Lampredi proiectează o nouă schemă tehnică cu tracțiune pe spate și un motor cu 6 cilindri dispuși în V de 2.9 L capabil să dezvolte 140CP. Motorul era asociat cu o cutie de viteze manuală cu 5 rapoarte sau opțional cu una automată de concepție Borg-Warner cu 3 rapoarte. Pentru trenul de rulare, inginerul italian a optat pentru o soluție cu suspensii independente, sistem de frânare servoasistat prevăzut cu discuri pe ambele punți și direcție servoasistată opțional.

O primă îmbunătățire la puterea motorului

Modelul din clasa de lux, Fiat 130, și-a făcut debutul cu ocazia Salonului Auto de la Geneva din 1969 și beneficia de o caroserie tip sedan cu 4 uși și 5 locuri cu o lungime de 4.9 metri. Modelul italian a primit rapid numeroase aprecieri referitoare la designul său considerat în stil „baroc”, finisările de înalt nivel și dotările premium(instalație de aer condiționat, trapă acționată electric, tapițerie din piele, volan reglabil, geamuri electrice față-spate, radio cu căutare automată a posturilor sau antenă electrică) iar ca puncte minus puterea și performanțele motorului care nu erau la nivelul clasei automobilului. O primă încercare de a îmbunătății aceste aspecte ultime două aspecte a dus la o intervenție asupra motorului, care, la finele anului 1969 reușea să dezvolte o putere de până la 160 CP.

Extinderea gamei cu un coupe

După doi ani de la lansarea variantei berlină, este introdusă la comercializare varianta de caroserie coupe. Spre deobire de berlină, coupe-ul beneficia de un design semnat de Paolo Martin care în acea perioadă era angajat la studiourile carosierului Pininfarina care era responsabil și cu producția modelului 130 Coupe. Design-ul său elegant și original a fost folosit ca sursă de inspirație și transpus patru ani mai târziu într- o altă capodoperă a designerului italian, Camargue – primul și singurul model de Rolls-Royce proiectat de un italian. Pentru modelul Fiat 130 Coupe s-a optat pentru soluția echipării cu un motor V6 de 3.2L care dezvolta în acest caz o putere de 165 CP. Acesta era oferit în standard în combinație cu o cutie de viteze automată cu 3 trepte. Ulterior, acest motor a intrat și în dotarea variantei berlină. În cazul Fiat-ului 130 Coupe dotări precum servodirecția, geamurile față acționate electric sau jantele din aliaj care erau incluse în echipamentul standard.

Succes comercial discret

Fiat-ul 130 a fost fabricat până în 1977 într-un total de 15.093 unități în varianta berlină și 4.291 unități în cea coupe. Succesul său comercial discret se datorează în principal a doi factori. În primul rând, criza petrolului de la mijlocul anilor ’70 care cu siguranță nu a fost momentul prielnic pentru a vinde un model din această categorie precum Fiat-ul 130 iar în al doilea rând percepția pieței care vedea marca Fiat încă legată de o imagine a producătorului de automobile cu costuri reduse de producție și achiziție.

Versiuni speciale

Merită menționat faptul că Fiat-ul 130 a fost realizat inclusiv în unele ediții limitate iar unele cazuri chiar unicate. Cel mai bun exemplu în acest caz este probabil varianta break Station Wagon realizată de carosierul Introzzi din Como, într-un lot de patru exemplare destinate în exclusivitate familiei Agnelli. Primul exemplar denumit Villa d’Este și vopsit în culoarea argintie a fost folosit personal de către avocatul Giovanni Agnelli în vacanțele sale petrecute în stațiunea St. Moritz din Elveția.

Foto: Fiat