Kimera Automobili EVO37 un restmond a legendarei Lancia 037

Lancia 037 a fost unul dintre cele mai populare automobile de raliu din istorie. Numele său este un unul puternic și evocator care, la aproape 40 de ani de la ultima victorie oficială, se reinventează mulțumită inventivității firmei Kimera Automobili, fondată anul trecut de fostul pilot Luca Betti.

Urmând filosofia restomod, EVO37 combină stilul, farmecul și experiența de conducere a uneia dintre „reginele” motorsportului din anii ’80, cu caracteristicile de design ale unei mașini moderne în ceea ce privește tehnologia, calitatea și performanțele.

Lancia 037 este un nume care evocă imediat sugestiile dure și frenetice ale testelor speciale din anii ’80 precum și epoca de aur a modelelor de raliu din grupa B și a sportului auto italian, care la acel moment a atins apogeul cu mașini legendare conduse de giganți ai motorsportului precum: Alen, Bettega și Röhrl.

Proiectul 037 a utilizat ca bază tehnică modelul de competiții Lancia Beta Montecarlo Turbo și s-a bucurat de o desfășurare extraordinară a forțelor operate a celor mai mari nume din domeniul auto din Italia de la acea dată. Modelul sport Lancia a fost de fapt proiectat de tehnicienii de la compania Abarth în colaborare cu cei de la firma Dallara, care au reglat șasiu și caroseria care purta semnătura studiourilor de design Pininfarina. Cu toate că au trecut 38 de ani de la ultima victorie oficială obținută cu Lancia 037, acest nume continuă să aibă un loc special în inimile entuziaștilor.

Printre aceștia se află și Luca Betti, fost pilot, care în anul 2011 a terminat pe locul doi în Campionatul European de Raliuri. Acesta este de acord că pasiunea pentru unor astfel de modele nu este la îndemâna oricui și, după o strălucită carieră sportivă, Betti a fondat firma Kimera Automobili, un atelier dedicat restaurării automobilelor istorice cu o predilecție pentru modelele de competiție Lancia. Astăzi, această companie dă viață în mod oficial moștenitorului Lanciei 037 denumit Kimera EVO37 și care se dorește a fi un tribut adus modelului original cu o intervenție foarte valoroasă de tip restmond.

Luca Betti, manager al companiei nou-înființate din Cuneo, declară: „EVO37 este un automobil care combină stilul, caracteristicile și farmecul unui model de competiție legendar din anii ’80, cu cele ale unui automobil modern prin tehnica de avangardă, performanțe și plăcerea în conducere.”


Unii dintre inginerii istorici Lancia care au dezvoltat modelul original Lancia 037 au contribuit inclusiv la proiectul EVO37. Franco Innocenti a organizat lucrările din atelier, binecunoscutul inginer Sergio Limone a urmărit reglarea fină a șasiului, iar Vittorio Roberti a coordonat asamblarea și furnizarea de materiale.

Kimera EVO37 este un produs de exclusiv, motiv pentru care au fost utilizate fără economie, aliaje ușoare și materiale de cea mai înaltă calitate, procesate de personal calificat pentru a asigura execuția la cel mai înalt nivel. Materiale precum carbonul, kevlarul, titanul și aluminiul au fost utilizate din plin pentru șasiu și caroserie. Fundamental în acest sens, a fost și contribuția companiilor partenere ale proiectului printre care: Lam Stile, Italtecnica și Sparco.


Alături de inginerii mai sus menționați s-a alăturat și Claudio Lombardi, care la fel ca în urmă cu 40 de ani s-a angajat în dezvoltarea unui motor supraalimentat și care a ținut să menționeze „EVO37 de la Kimera Automobili amintește din toate punctele de vedere modelul original Lancia 037 încă de la prima vedere., chiar dacă unii oameni care nu au avut ocazia să-l vadă în realite. Păstrează sufletul modelului istoric, fiind totodată îmbogățit de referințe și omagii de la celelalte modele de succes care au urmat-o. Abordarea a fost accea de trecere de la o mașină de raliu din grupa B, cu tehnologiile disponibile în prezent, având în vedere caracteristicile specifice ale modelului original. Liniile și proporțiile sunt legate direct de la modelul Lancia 037. Unele elemente de design subliniază agresivitatea și eleganța modelului. Unele detalii sunt reinterpretate într-o formulă contemporană, cum ar fi farurile cu LED-uri, cu o referință implicită la Delta S4. Toate acestea sunt însoțite de placa evocativă Authentic Evolution”.

În cazul lui Kimera EVO37, propulsia este asigurată de o unitate de 2.2 litri supraalimentată cu turbocompresor și compresor volumetric, capabil să furnizeze 550 CP adică de două ori și jumătate mai mult decât puterea motorului care echipa modelul original. Motorul lui Kimera EVO37 este oferit în standard cu o cutie de viteze manuală cu 6 trepte iar ca opțiune este propusă o cutie secvențială cu 7 trepte. Ing. Claudio Lomabrdi explică: „Motorul menține carterul original cu patru cilindri în linie adus acum la 2.200 cmc având supraalimentare dublă cu turbocompresor și compresor volumetric. Este vorba de un concept pe care l-am folosit în trecut, dar care este încă actual și care se potrivește cu moda downsizing a motoarelor. Un principiu preluat și în F1, unde capacitățile cilindrice reduse, garantează o putere și un cuplu chiar mai mare decât cele ale motoarelor de capacitate mult mai mare „.

Platforma tehnică al lui EVO37, ca și în cazul modelului original de la Lancia, este inspirată din cea a modelului Lancia Beta Montecarlo Turbo, cu celula centrală sudată pe două structuri tubulare, față și spate, de care sunt ancorate suspensia și partea mecanică. Pe EVO37, habitaclul, împreună cu rollbar-ul de protecție, alcătuiesc secțiunea centrală a vehiculului. Motorul este poziționat în spatele habitaclului și este montat într-o poziție central-longitudinală. Evident, puterea este livrată roților din spate și este gestionată de o transmisie manuală plus un diferențial autoblocant.

Având ca bază schema originală, suspensia a fost reproiectată folosind componentele Öhlins și WP. Pentru a asigura un control întotdeauna sigur al vehiculului, dinamica a fost atent testată și cu ajutorul unui pilot de teste exceptional, dublul campion mondial de raliuri cu Lancia Delta HF Integrale, Miki Biasion. Tot pe tema siguranței, sistemul de frânare a fost echipat patru discuri ventilate de 365 mm cu etriere cu patru pistoane iar trenul de rulare a fost dotat cu jante de 18 țoli pentru partea din față și de 19 țoli pentru cea din spate și echipate cu pneuri de talie superjoasă.

Având în vedere că, greutatea la gol nu va depăși 950 kg, performanțele vor fi demne de un supercar iar în acest sens, conducerea firmei italiene oferă inclusiv posibilitatea optării pentru tracțiunea integrală, ceea ce va permite ca viitorii posesori să profite la maximum de calitățile monstruoase ale lui EVO37 .

Lancia 037 a fost ultimul model de raliu cu tracțiune spate cu care a fost câștigat titlul mondial la constructori în anul 1983. Modelul sport de la Lancia a fost construit în 262 de unități din care un minim de 200 de unități au fost solicitate de FIA ​​pentru omologarea modelului în Grupa B a Campionatului Mondial de Raliuri. Exemplarele pentru utilizarea pe drumurile super exclusive care au fost asamblate într-o ediție limitată și vândute unui public foarte select de colecționari. Kimera EVO37 se adresează aceluiași public, nucleul dur al pasionaților bogați dispuși să cheltuiască 480.000 de euro (fără TVA) pentru una dintre cele doar 37 de unități care vor fi construite în curând. Potrivit producătorului, un număr de 11 unități au fost deja comandate, chiar înainte de debutul oficial.

Foto: Kimera Automobili