De unde sa achizitionezi echipamente moto de calitate

echipamente moto
Nu uita sub nicio formă de echipamentele moto, de accesoriile sau de piesele originale, dar şi de importanţa acestora!

Echipamentele moto sunt cele care te protejeaza de intemperiile moto, dar si de posibilitatea riscului aparitiei unor accidente nadorite. Aceste echipamente moto reprezinta ju doar imbracamintea pe care o poarta orice motociclist care se respecta si care te protejeaza, cat si spiritul care te ghideaxa, pretutindeni, pe drumuri.

Printre produsele pe care le puteti achizitiona se numara: casti moto, casti ATV, manusi moto, ghete moto, imbracaminte moto, protectii moto si accesorii pentru motocicleta.

De unde sa achizitionezi echipamente moto de calitate – Sfaturi utile

Experienţele unui motociclist la început de drum devin mai târziu amintiri de neuitat. Pentru că entuziasmul tău ca proaspăt motociclist este foarte mare, s-ar putea să îţi scape anumite lucruri esenţiale. Aşadar, nu uita sub nicio formă de echipament şi de importanţa acestuia!

Echipamentul are o importanţă deosebită în cazul conducătorilor de vehicule pe două roţi, pentru că poate face diferenţa dintre viaţă şi… mai rău. La fel ca piesele moto. În plus, alegerea corectă a echipamentului potrivit în funcţie de tipul plimbărilor sau de tipul motocicletei este vitală.

În mod obligatoriu, echipamentul moto trebuie să fie compus din:
– cască;
– geacă (prevăzută cu protecţii) sau armuri moto;
– mănuşi;
– pantaloni (prevăzuţi cu protecţii) sau genunchere;
– ghete moto sau orice alte ghete comode, care să îţi acopere gleznele.

Ce fel de echipamente moto iti trebuie?

Sortimentele de echipamente moto sunt variate, insa, alegerea se realizeaza in functie de o serie de parametri, dintre care pot fi amintiti: nevoile tale, profilul tau de rider, vremea, cat si drumul pe care urmeaza sa il parcurgi.

Oricât este de performant, echipamentul nu poate oferi protecție 100% în toate situațiile întâlnite. Momentan, dintre toate variantele posibile de echipament de protecție, numai casca trebuie purtată obligatoriu. Se preconizează însă ca normele europene să impună obligativitatea purtării unui echipament de protecție complet.

Echipamentul-prieten al motociclistului

Casca este cea mai importantă parte a echipamentului de protecție, iar la achiziționarea acesteia nu trebuie facută economie. Scopul căștii este atât de a reduce riscul leziunilor grave ale capului prin absorbirea energiei create într-un accident și reducerea forței de impact, cât și asigurarea protecției feței.

Într-adevăr, o cască moto bună costă destul de mult, dar este o investiţie bine făcută.

Conform unui studiu British Medical Journal, căștile albe sunt asociate cu 24% mai puține accidentări comparativ cu căștile negre. Iar căștile deschise la culoare sunt asociate cu 19% mai puține accidentări comparativ cu căștile închise la culoare.

Important este sa retii ca o casca moto trebuie schimbată după orice impact sau dupa 3-5 ani de utilizare.

Geaca moto

Putem alege geci moto din textil sau piele. In ultimul timp, gecile fabricate din material textil câştigă teren, având în vedere versatilitatea lor, nivelul ridicat de protecţie în caz de accident, greutatea mai mică şi faptul că “respiră” mai bine la temperaturi ridicate.

Combinezonul moto

Combinezonul de piele este un echipament moto obligatoriu pentru cei care folosesc motocicleta pe circuit. Bugetul alocat pentru această piesă de echipament pleacă de la 50 de euro şi poate depăşi suma de 500 de euro. Evident, trebuie văzut raportul calitate-preţ. Este destul de incomod de purtat în oraș sau la drum lung, însă există și în varianta deux-pieces cu fermoar de unire în talie. Astfel, dacă nu ești pe circuit, poți folosi numai geaca și o pereche de genunchere.

Cu un echipament moto, esti mereu in siguranta pe motocicleta!