David Beckham i-a făcut cadou de nuntă fiului său un Jaguar XK140 de la Lunaz

Brooklyn Beckham, fiul celebrului fotbalist britanic David Beckham s-a căsătorit în urmă cu câteva zile. Cu ocazia acestui eveniment, tatăl său i-a făcut cadou de nuntă un automobil de tip restomod propulsat electric respectiv un Jaguar XK140 de la Lunaz.

În urmă cu câteva zile, fiul lui David Beckham, Brooklyn Beckham, s-a căsătorit cu actrița Nicola Peltz. Vestea a făcut rapid înconjurul lumii, dar poate că nu toată lumea a aflat ce cadou de nuntă i-a făcut David Beckham, fiului său. Este vorba de un automobil mai exclusiv, mai exact, un Jaguar XK140 de la firma britanică Lunaz, un restomod 100% electric al celebrului model sport britanic care valoarează circa 500.000 de lire sterline (echivalentul a 600.000 de euro la cursul de schimb actual).

Restomod-ul electric Jaguar XK 140 este construit de atelierul firmei Lunaz, cu sediul în Silverstone și specializată pe restaurarea și implementatrea propulsiei electrice pe unele modele britanice clasice. Această companie reprezintă una dintre afacerile cu automobile cu cea mai rapidă creștere din Marea Britanie în ultimii ani și care are printre acționari chiar pe fostul fotbalist britanic și actual om de afaceri David Beckham.

Mulțumită acestui mic detaliu, este posibil ca actualul om de afaceri britanic să fi putut depăși lista de așteptare foarte lungă pentru a intra în posesia unui exemplar de Jaguar XK 140 într-un timp mai scurt, tocmai pentru a se putea încadra la timp pentru nunta fiului său.

Pentru a putea intra în posesia unui model Lunaz restomod indiferent că este de la unul dintre producătorii prestigioși britanici Aston Martin, Bentley, Jaguar, Range Rover sau Rolls Royce, un client „normal”, pe lângă faptul că trebuie să plătească o sumă de bani impresionantă, trebuie să aibă multă răbdare și să aștepte cel puțin doi ani pentru a I se livra automobilul. Este suficient să spunem că pentru următoarele livrări, compania britanică Lunaz estimează timpi de așteptare până în ianuarie 2024.

David Lorenz, CEO și fondator al firmei Lunaz, a comentat despre cadoul făcut de David Beckham fiului său: „Creând acest frumos Jaguar XK140 cu propulsie electrică, suntem onorați să facem o punte între viața profesională a lui David Beckham, care este unul dintre investitorii de la Lunaz, și viața sa de familie. Această mașină extraordinară este cadoul perfect pentru fiul său Brooklyn și nora lui, Nicola, în ziua nunții lor. Din toate punctele de vedere, această extraordinară mașină clasică electrică de la Lunaz simbolizează un viitor luminos și pozitiv.”

După cum era de anticipat, Lunaz-ul în cauză se bazează pe modelul sport spider Jaguar XK140, prezentat în anul 1954 și echipat inițial cu iconicul și în același timp istoricul motor XK6 cu o capacitate de 3,4 litri, având o configurație cu 6 cilindri în linie și o putere de aproximativ 200 CP.

Modelul restomod electric construit la ateleierele de la Silverstone necesită câteva ore de muncă manuală din partea echipei de specialiști de la Lunaz, formată din 120 de persoane, pentru a-l realiza.

Cu o mecanică complet modernă, combinată cu interioare din piele din materiale reciclate, modelul restomod electric de la Lunaz bazat pe clasicul Jaguar XK140 îmbină stilul clasic cu mecanica și materialele unui automobil de lux recent, caracteristici greu de găsit într-un produs similar.

Foto: Lunaz