Câteva VW și Porsche puțin mai ciudățele

Taj Ma Garaj din Ohio trimite o colecție de ciudățenii răcite cu aer la o licitație specială RM Sotheby’s pe 28 septembrie. Există câteva automobile originale foarte frumoase în colecție, dar cele mai ciudățele și mai unice atrag foarte ușor atenția. Motoare mai puternice, caroserii personalizate, vopsea ridicolă – totul într-o colecție cum nu ați mai văzut vreodată.

1953 Porsche 356 Limousine

Porsche 356 este un automobil sport, ușor. Poate că nu este chiar primul automobil la care să te gândești atunci când vine vorba despre limuzine. Însă caroseria de față are două uși suplimentare, transformând simpaticul Porsche într-o limuzină ce păstrează aerul clasic al automobilului original. Ușile se deschid pentru a permite accesul pe scaunele din spate, care oferă spațiu suficient și, desigur, există un divizor între pasageri și șofer pentru un pic de intimitate.

1956 Porsche 356 Speedster Dragster

Plasarea motorului în spate a creat unele ciudățenii de manipulare. Dar Porsche a reușit să le manipuleze în favoarea lor pe pistă. Acest dragster utilizează acest mod de amplasare a motorului pentru a beneficia de avantaje în competiții.

1958 Porsche 356 custom sedan delivery

Dacă lui Porsche 356 nu i se potrivește varianta limuzină, ei bine, cu siguranță, nici varianta de automobil de marfă nu îi este potrivită cu siguranță. Însă aici este vorba exact despre asta. Geamurile din spate sunt acoperite și nu există multe poze care să ne arate capacitatea de încărcare. Însă este un Porsche 356 pentru livrat marfă.

1970 Volkswagen Beetle “Casa Linda Lace”

Realizat din peste 5000 de suduri și 2500 de bucăți de fier răsucit, acest Beetle a fost realizat de Rafael Rsparza – Prieto și Jose Barajas. Această creație are un aspect mai modern, de Super Beetle, cu parbrizul curbat, dar este construit pe un șasiu de Beetle tradițional și este complet funcțional.

1973 VW Beetle “Jungle Bug”

Cu siguranță că, dintr-o colecție VW bazată în Ohio, nu avea cum să lipsească o broscuță vopsită cu model de tigru. Cum altfel ar putea superfanul superm să își arate susținerea pentru Cincinnati Bengals?

2004 Volkswagen Beetle Ultima Edicion

Disponibil în nuanțele Aquarius Blue sau Harvest Beige, ultima versiune a lui VW Beetle a fost anunțată în iunie 2003. Câțiva ani mai târziu, broscuța încă mai are formele specifice și parbrizul plat. Fiecare detaliu ne amintește de caracterul Beetle pe care îl iubim.

FOTO: https://www.hagerty.com/