Bentley Muliner a finalizat artizanal primele exemplare Bacalar și Blower

Bentley Mulliner a finalizat primele mașini pentru clienți din ambele serii Bacalar și Blower realizate manual și personalizate. Fiecare mașină este primul dintre cele 12 exemplare ale modelului respectiv, Bacalar Car One fiind prima livrare către un client a noii barchetta Mulliner. Blower Car One este o recreat manual cu o mecanică de precizie milimetrică a modelului supraalimentat de 4½ litri din 1929 al lui Sir Henry „Tim” Birkin. Este și prima mașină de client din prima serie care conytinuă seria modelelor de dinainte de război.

Primele mașini pentru clienți urmează prototipurilor cunoscute în  lumea Bentley sub denumirea de „Car Zeroes”.

Fiecare dintre acestea a parcurs un kilometraj semnificativ pentru anduranță, performanță și testări climatice în diferite locații, iar certificarea tehnică a ambelor proiecte a fost parcursă cu succes pentru a permite producția de serie pentru exemplarele de client..

Directorul Bentley pentru Mulliner și Motorsport, Paul Williams, comentează:

„Finalizarea acestor două mașini a dat întregii echipe un sentiment de mare mândrie. Proiectarea și dezvoltarea acestor modele a durat mai mulți ani și a le vedea împreună reprezintă o satisfacție incredibilă. Aceste mașini sunt unice, absolut personalizate și au fost construite la aceleași standarde de calitate ca orice alt Bentley. Mulliner este cu adevărat singurul loc din lume care putea să ofere barchetta grand touring de carosier în secolul 21, și, în același timp, să recreeze o mașină de curse emblematică din 1929.

„Sunt încântat că livrăm primele mașini clienților și că restul comenzilor din ambele serii prind viață. Alături de mașinile actuale, personalizate, din Mulliner Collections, acestea sunt primele modele ale portofoliilor Mulliner Classic și Coachbuilt – dar vor fi mai multe. Suntem abia la început.”

100 de ani de la câștigarea primei curse de către Bentley

La fel ca în cazul fiecărei mașini din cele două serii, strict limitate la 12 exemple fiecare, primele mașini au avut fiecare detaliu specificat de proprietari și, ca atare, sunt complet personalizate.

Datorită naturii personale a comenzilor, Bentley nu este în măsură să dezvăluie identitatea clienților și nici locurile către care se vor îndrepta mașinile. Cu toate acestea, fiecare client împărtășește dragostea de a conduce, împreună cu aprecierea măiestriei, autenticității și atenției pentru detalii, toate asociate profund cu Mulliner.

Blower Car One

Prima mașină Blower Continuation Series este un exemplu strălucitor de design clasic, executat la perfecțiune. Caroseria este finisată cu piele artificială Rexine fabricată conform metodelor de atunci și finisată în vopsea Birkin Green personalizată, o recreere a culorii originale a Blower Team Car No.2, cu număr de înregistrare UU 5872.

Construit, deținut și condus de Sir Tim Birkin, exemplarul este acum în proprietatea Bentley Motors și este rulat săptămânal. Car One este, prin urmare, cel mai potrivit început al Continuation Series.

Caroseria Birkin Green este completată de roți cu spițe colorate identic, cu piele asortată la culoare la interior. Plafonul pliabil este negru.

Din punct de vedere mecanic, mașina este identică cu originalul lui Birkin, cu excepția a două caracteristici esențiale – pompele electrice de combustibil moderne și un deflector de spumă la rezervorul de combustibil. A fost adăugat și un dynator, o alternativă refăcută la dinamul original, oferind un sistem de încărcare mai puternic și mai fiabil, păstrând în același timp aspectul dinamului original.

Motorul este un exemplar nou al designului propriu de 4½ litri al WO Bentley, cu pistoane din aluminiu, arbore cu came în chiulasă, patru supape pe cilindru și bujii duble. Atașat în față este emblematicul turbocompresor care dă și numele Blower-ului și care este o recreere exactă a celui din anii 1920 realizat de renumitul inginer Amherst Villiers. Puterea a fost măsurată ca parte a certificării motorului, designul vechi de aproape 100 de ani realizând în mod fiabil 240 CP.

Bacalar Car One

Bacalar Car One a fost, de asemenea, finalizat, alături de Blower. Proiectarea unui Bacalar este un exercițiu de imaginație, materialul, culoarea și finisajul practic al fiecărei suprafețe interioare și exterioare fiind personalizate.

Caroseria din fibră de carbon este finisată într-o culoare personalizată – argintiu satinat cu nuanțe de șampanie numit Atom Silver. Mașina se așează pe roți Bacalar Tri-Finish de 22 de inci, cu suprafețe lustruite, spițe satinate gri închis și accente lucioase Moss Green.

Același accent Moss Green este aplicat pe bara centrală a grilei din față, interiorul farurilor, accentele cromate superioare ale caroseriei și în jurul „cocoașelor” negre lucioase din spate. Negrul lucios oferă, de asemenea, contrast cu stâlpii A, grila, orificiile capotei, orificiile laterale, corpul inferior, inserția barei de protecție spate și etrierele de frână. Partea din spate a mașinii este finisată cu guri de evacuare exterioare negre lucioase, cu interioare Moss Green.

Interiorul Bacalar Car One urmează același trend negru și verde. Pielea Beluga este accentuată cu piele Moss Green pe aripile consolei, pe spătarele exterioare ale scaunului și la cusăturile de contrast din întreaga cabină, prin modelul unic de matlasare Bacalar. Pernele scaunelor folosesc piele Nappa fină, în timp ce covorașele sunt brodate în model diamant, cu legături și cusături Moss Green.

Open Pore Riverwood și furnir Gloss Black cu detalii unice din bronz satinat sunt prezente în cabină, pe uși și pe spatele scaunelor din față, creând un ansamblu de furnir vechi de 5.000 de ani. Detaliile cabinei sunt cu adevărat speciale:

  • finisaje de bronz la volan și pe cadrele tetierelor, pe gurile de ventilație superioare, gurile de vizionare și inelele de accent
  • Finisaj nichelat satinat pentru ceas și cadranele rotative ale afișajului Bentley
  • Accente cromate întunecate
  • Sigla Bentley cromată
  • Finisaj Gloss Black la grilele difuzoarelor
  • Bagaj Bacalar personalizat, care se potrivește în spatele scaunelor din față, realizat în piele Beluga cu embleme brodate contrastante Bentley și model de matlasare Bacalar în Moss Gren, cu elemente de piele fină Beluga.

Cheia Bacalar Car One va fi prezentată clientului într-o cutie personalizată, din piele Beluga cu cusături Moss Green pentru a se potrivi cu mașina. Cheia în sine este, de asemenea, Green Moss pe laterale, cu un finisaj special Bacalar.

Atât Blower Car One, cât și Bacalar Car One își încep în curând călătoriile către proprietari, în timp ce echipa de construcții Mulliner continuă să lucreze la următoarele trei mașini din ambele serii – fiecare la fel de specială și unică pentru proprietarii lor ca primele exemplare.