Un BMW 635 CSI ex-Sean Connery a fost scos la licitație

Pe un site britanic de vânzări auto prin licitație, un proprietar din Luxemburg scoate la vânzare prin intermediul licitației un BMW 635 CSi care a avut ca proprietar pe legendarul actor scoțian Sean Connery, cunoscut mai ales din seria de filme cu James Bond.

Vizitatorii site-ului britanic The Market pot întâlnii frecvent automobile clasice scoase la licitație care în trecut au aparținut unor VIP-uri. Potrivit site-ului, acest BMW 635CSi (E24) fabricat în 1986 a avut în instoricul său ca proprietar pe actorul scoțian Sean Connery. Da, exact: Sir Thomas Sean Connery, care a devenit celebru în întreaga lume în seria de filme cu agentul secret britanic James Bond din anii ’60.

Prețul estimat de licitație al mașinii este cuprins între 20.000 și 30.000 de lire sterline. Începând de joi, 14.1.2021, ora 8:30 a.m., oferta maximă a fost de 22.400 de lire sterline, adică echivalentul a 25.146 de euro. Aflate într-o stare bine întreținută, astfel de exemplare ale modelului 635CSi sunt comercializate cu prețuri cuprinse între 25.100 și 33.900 de euro, chiar și fără proprietari anteriori de renume mondial conform site-ului de specialitate Classic Analytics.

Actorul Sean Connery a cumpărat coupe-ul BMW cu patru locuri full option și specificații pentru piața germană în anul 1989. Gran Turismo-ul de la BMW se pare ca l-a impresionat destul de mult pe actorul scoțian în privința performanțelor, manevrabilității și confortului său. Sean Connery a păstrat modelul sport bavarez până în anul 1998, când acesta a predat mașina unui dealer BMW din Lancashire, Marea Britanie.

În cei apropae 35 ani, acest exemplar scos la licitație are un rulaj de doar 61.841 de kilometri, cei mai mulți dintre ei parcurși în Spania, mai ales că actorul scoțian a locuit în însorita Marbella în anii ’90.

În plus față de întreținerea periodică a d-lui Connery, clima spaniolă și drumurile fără sare au contribuit la starea excelentă de astăzi, potrivit platformei britanice de licitație. Proprietarii ulteriori ai acestui automobil cunoscând istoricul au continuat întreținerea în condiții excelente.

Exemplarul a petrecut aproape 10 ani în Anglia între 1998 și 2007 iar ultimul proprietar aflat în Luxemburg, de asemenea, a păstrat 635CSi-ul în propriul garaj începând din 2008. Singura excursie mai lungă a fost în 2016 la un eveniment BMW de 100 de ani organizat în Belgia.

Actualul roprietar recunoaște că, sunt necesare unele mici intervenții. Astfel, capitonajul de pe ușa din stânga ar trebui să fie înlocuit, la fel ca și chederul din jurul trapei glisante. La unul din blocurile optice din spate există o mica fisură iar vopseaua de pe spoilerul frontal are unele mici imperfecțiuni. În plus, lucrările de curățare și vopsire au fost necesare pe partea din față, pe părțile interioare ale aripilor și pe cele ale compartimentului motorului.

Exemplarului i-a fost administrată o importantă lucrare de îndepărtare profesională a ruginii atât pe pasajele roților cât și pe trapa glisantă. Cu toate acestea, cea mai mare parte a vopselei alb-alpin este originală. Pneurile și jantele TRX se află de asemenea într-o stare foarte bună.

Foto: The Market