ȚIRIAC COLLECTION A ANIVERSAT 5 ANI

S-au împlinit cinci ani de când Țiriac Collection și-a deschis pentru prima dată porțile, oferind publicului larg posibilitatea de a admira automobile și motociclete de exceptie, modele care au contribuit la istoria automobilului dar și actuale care sunt în pas cu cele mai noi tendințe din domeniul auto.

Aniversarea valoroasei colecții a omului de afaceri Ion Țiriac a fost celebrată în data de 14 noiembrie începând cu ora 15 în cadrul unui eveniment special, găzduit la galeria Țiriac Collection din Otopeni unde au fost invitați atât jurnaliști cât și actuali sau foști sportivi români de performanță.

„Întotdeauna m-a fascinat această relație între om și mișcare, în special mașină și motocicletă. Când ai o pasiune și găsești mijloacele de a o pune în practică este important să o duci într-o zonă vizibilă și să încerci să o distribui. De aceea, astăzi stăm în fața acestor exponate”, a declarat Ion Țiriac în cadrul evenimentului aniversar.

Înființată din dorința domnului Ion Țiriac de a împărtăși cu publicul larg pasiunea pentru modele auto-moto de exceptie, Țiriac Collection destăinuie pasionaților și nu numai o incursiune în istoria acestei fascinante lumi motorizate. Din noiembrie 2013 și până astăzi, galeria a fost vizitată de aproximativ 80.000 persoane.

Pe o suprafață de 4.300 de metri pătrați, vizitatorii pot admira peste 170 de modele auto-moto istorice și de ultimă oră care în trecut au aparținut unor nume sonore sau care au fost premiate în cadrul unor concursuri internaționale de eleganță. Totodată, galeria găzduiește și singura colecție privată din lume care reunește toate generațiile luxosului model britanic Rolls-Royce Phantom. O echipă formată din specialiști se ocupă atât de restaurarea modelelor, cât și de întreținerea acestora.

Începând cu anul 2017, exponatele aflate în galeria Țiriac Collection pot fi admirate și în mod virtual cu ajutorul unei aplicații pentru dispozitive mobile. Software-ul este disponibil pentru sistemele de operare iOS și Android și poate fi descărcat gratuit.

Galeria Țiriac Collection este situată pe Calea Bucureştilor nr. 289, vizavi de Aeroportul Internaţional Henri Coandă și poate fi vizitată de vineri până duminică, între orele 10:00 – 19:00. Prețul unui bilet este de 15 lei, iar elevii, studenții și pensionarii beneficiază de o reducere de 50% iar copiii cu vârsta de până la 6 ani inclusiv au acces gratuit.

Foto: Motor Clasic Magazin