Space Miracles la Techno Classica

DKW F89 S Universal

Audi va fi prezent la expoziţia Techno Classica din Essen cu cele mai importante station wagons din istoria sa. Sub sloganul „Space Miracle – de la Schnellaster la Avant”, Audi celebrează 70 de ani de la fondarea fabricii din Ingolstadt.  

La finele războiului, Auto Union era o firmă distrusă. Ocupaţia sovietică o expropiase şi a eliminat-o din registrul comercial. Fără un viitor cert, întreaga companie s-a mutat în zona de ocupaţie americană iar în 1949 îşi stabileşte sediul în Ingolstadt.

DKW RT 125 W
Primele automobile produse la Ingolstadt au fost van-ul DKW Schnellaster şi motocicleta DKW RT 125 W

Ambele vor fi expuse la Techno Classica. DKW Schnellaster F89 L era primul model produs la Ingolstadt. Deşi se baza pe tehnologie antebelică, acesta era inovator pentru perioada sa. Cabina deasupra motorului, tracţiune faţă şi motor cu doi cilindri în doi timpi, îi asigurau o fiabilitate excelentă şi o simplitate a operaţiunilor de revizie.

Construit în diverse variante, de la platformă la microbuz, Schnellaster era proiectat pentru a reconstrui Germania de după război.

Motocicleta DKW RT 125 W era continuatoarea modelului RT 125 fabricat din 1939 la uzina DKW din Zschopau. Litera W venea de la „west”, în rest, modelul era aproape identic cu predecesorul. Se folosea acelaşi concept: furcă faţă trapezoidală, suspensie cu bandă de cauciuc, motor în doi timpi de 4.75 CP şi cutie cu trei viteze.

Un alt martor al dificilei perioade postbelice a fost DKW Meisterklasse Universal, F89 S din 1951. Producţia de autoturisme a demarat cu nou înfiinţata uzină din Düsseldorf. A fost ales un model robust, cu motorizare în doi timpi, simplu şi uşor de reparat. Primul DKW de după război folosea tehnologia lui DKW F 8 din 1939 şi caroseria aerodinamică a modelului în trei cilindri DKW F9 planificat iniţial pentru 1940. De aceea, noul model poartă denumirea DKW F 89.

In cadrul „Space Miracles” vor fi expuse şi modelele Audi mai recente, Audi 80 Variant din 1967 şi Audi 100 Avant GLS (1978), împreună cu două maşini ceva mai exotice. DKW Imosa F 1000 D, un van de mici dimensiuni, construit în Spania între1960 şi 1975 şi Audi Foxwagon care a fost disponibil doar în SUA. Foxwagon a fost construit pe baza lui Audi 80 folosind componente de la VW Passat.

DKW F89 L Schnellaster