Gabriel Stanciu este matematic campion al ediției CNRI 2017

Raliul Harghitei a adus locul I, respectiv III pentru echipajele Just Classics Motorsport, Gabriel Stanciu/Levente Kovacs și Mirela Bucovicean/Georgiana Gologan la mașini istorice. Cel de al treilea echipaj Antoine „Tony” Brajkovic/Mihai Pop au ocupat locul 4 atât în clasamentul general cât și la clasă.

20148976_1617988384880388_2060253375_o

Cu două etape inainte de inchiderea Campionatului Național de Raliuri pentru Vehicule Istorice 2017 (FRAS),  Gabriel Stanciu/Levente Kovacs sunt matematic campionii anului 2017 având patru victorii în patru etape la care au luat startul. Celelalte două echipaje ale Just Classic Motorsport au șanse reale la un loc pe podium, lupta pentru locul II si III fiind foarte strânsă.

20148758_1617988291547064_483560039_o

Performanța echipajelor Just Classics Motorsport de la Raliul Perla Harghitei 2017 se adaugă la cea de weekend-ul trecut unde la Retromobil Fest Ediția II, organizat de Retromobil Club România și desfășurat la ATA, echipajul Mirela Bucovicean/Georgiana Gologan au câștigat locul I la categoria GP Sport și marele premiu Porsche on Track pe circuitul de F1 din Istanbul oferit de Porsche Interauto România.

20180395_1617988334880393_754162946_o

În același concurs Gabriel Stanciu și Levente Kovacs s-au clasat pe locurile I, respectiv II la categoria GP Expert, cea mai dificilă categorie a Retromobil Fest.  Bogdan Anghelea/Nora Odette au luat locul I la categoria GP Muscle Cars, iar Alexandru Georgescu/Cornel Socariciu locul II la GP Dacia Clasic.

Cred că echipa merită un concediu pe cinste, relaxant, obiectivele pe 2017 fiind în mare parte atinse. Evident că mai sunt două etape la CNRVI (FRAS) și cinci la CRRVI (RCR) unde echipajele Just Classics Motorsport  vor fi prezente. Titlul la CRRVI este încă deschis atât la general cât și la categorii, însă șansele sunt și acolo mari având în vedere că toate echipajele noastre sunt pe locuri fruntașe în clasamente” a declarat șeful echipei Ștefan Vasile.

Ștefan Vasile, Team Manager Just Classics Motorsport
Ștefan Vasile, Team Manager Just Classics Motorsport

img_6707 img_6709

După ce anul trecut m-am retras de pe postul de copilot al lui Gabriel Stanciu la CRRVI din motive de etică –neputând fi și participant și organizator- anul acesta m-am retras și din postura de copilot la CNRI fiind o mișcare rațională bazată pe volumul de muncă acumulat, fiind și Președinte al Comisiei Sportive a Retromobil Club România. Pe de altă parte, două proiecte noi, unul național și unul internațional în cadrul RCR, îmi  ocupă tot timpul și nu vreau ca acest lucru să fie în detrimentul dezvoltării echipei. Echipă care rămâne sub îndrumarea multiplului campion național de raliuri Ștefan Vasile având suportul tehnic a doi ingineri tineri de calibru internațional, Andrei și Mihai Pop. Totuși, voi sta în dreapta lui Gabi la Monte Carlo și alte competiții internaționale, pasiunea mea pentru motorsport istoric fiind una foarte mare.” a comentat Georgios Ladopoulos fostul sef al echipei Just Classics Motorsport.

Echipa Just Classics Motorsport este practic cea mai numeroasă echipă de mașini istorice din România fiind prezentă atât în campionatele de viteză cât și în cele de regularitate. Rădăcinile ei datează din 2012 când echipajul Gabriel Stanciu/Georgios Ladopoulos a participat, după 76 de ani de absență românească, la Rallye Monte Carlo Historique, iar de atunci a crescut an de an, având în momentul de față o componență internațională cu echipaje din România, Anglia, Spania, Italia și Grecia.