FIVA primește din partea Națiunilor Unite un rol consultativ în problema dezvoltării sustenabile

FIVA primește din partea Națiunilor Unite un rol consultativ în problema dezvoltării sustenabile
FIVA

ECOSOC, unul dintre cele șase  organisme de bază a organizației Națiunilor Unite oferă FIVA (Federația Internațională a Vehiculelor Istorice)  statutul de consultant, un pas important pentru comunitatea vehiculelor istorice.

ECOSOC (Consiliul Econimic și Social al Națiunilor Unite) se concentrează pe generarea dezbaterilor internaționale pentru dezvoltare durabilă. prin oferirea statutului consultativ, organizația împuternicește FIVA, inclusiv rețeaua sa mondială de proprietari, utilizatori și entuziaști de a avea o influență globală asupra viitorului vehiculelor istorice.

Președintele FIVA, Tiddo Bresters apreciază că aceasta este o veste importantă pentru pasionații din întreaga lume. FIVA depune toate eforturile pentru a-i face pe legiuitori să înțeleagă valoarea culturală a vehiculelor istorice, care este mult prea ușor trecută cu vederea atunci când lumea se întreaptă spre un viitor ami „verde”.

„Acum Națiunile Unite au înțeles importanța vehiculelor istorice, iar vocea noastră va fi mult mai bine auzită” , Președintele FIVA, Tiddo Bresters

Președintele FIVA asigură generațiile viitoarecă mașinile istorice, motocicletele și vehiculele utilitare – – o parte a tât de importantă a a istoriei umanității – vor mai fi încă prezente pe străzi, alături de binevenilete forme de transport mai sustenabile.

FIVA va  participa la discuțiile ECOSOC despre subiecte privind poluarea, energie și vehiculele autonome și conectate, pentru a reprezenta interesele entuziaștilor pasionați de vehicule istorice.

„Vrem să ne asigurăm că aceia care fac legile apreciază contribușia culturală a vehiculelor istorice și nevoile foarte specifice ale proprietarilor acestora și a comunității care înflorește în jurul lor.” Apreciază Președintele FIVA, Tiddo Bresters.