Ferrari-ul 312T cu care a câștigat primul titlu mondial Niki Lauda scos la licitație

La licitația Pebble Beach Auctions din luna august, casa de licitații Gooding & Company va scoate la vânzare monopostul de formula 1 Ferrari 312T cu care pilotul austriac Niki Lauda a câștigat două curse și a obținut două clasări pe podium în anul 1975 când a câștigat titlul de campion mondial la piloți și constructori cu Scuderia Ferrari.

Monopost Ferrari 312T ne mai văzut la licitație

Că acesta este primul exemplar al monopostului Ferrari 312T oferit la licitație este cu adevărat o mare surpriză mai ales prin faptul că au fost construite un număr de 5 unități cu care au concurat austriacul Niki Lauda și elvețianul Clay Regazzoni în sezonul competițional de Formula 1 din anul 1975.

Exemplarul cu numărul de șasiu 022

Aceast exemplar cu numărul de șasiu 022, a fost pilotat de către Niki Lauda, cu care a obținut două victorii. Prima a fost obținută în BRDC International Trophy la Silverstone(din afara campionatului mondial de Formula 1) iar a doua în Grand Prix-ul Franței. Tot cu acest exemplar, pilotul austriac a obținut un loc 2 în Grand Prix-ul Olandei și un loc 3 în Grand Prix-ul Germaniei în același sezon competițional. Prin urmare, acest exemplar cu numărul de șasiu 022 a avut un rol esențial în câștigarea de către Niki Lauda a primului dintre cele trei titluri de campion mondial la piloți iar pentru Scuderia Ferrari a fost primul său titlu la constructori din 1964, o performanță pe care nu a uitat-o Enzo Ferrari și care a permis menținerea lui Lauda în echipa sa pentru sezonul din 1977(când a câștigat un nou titlu la piloți și constructori), în ciuda sezonului nefast din 1976.

Preț estimativ 6-8 mil. USD

Atunci când urca pe grandioasa scenă de la The Pebble Beach Auctions în perioada 16-17 august, acest valoros exemplar care a fost complet restaurat, va surprinde fără îndoială, audiența cu sound-ul impresionant al motorului boxer cu 12 cilindri aflat în dotatre și mai ales cu trecutul său competițional, de la care organizatorii licitației estimează un preț estimativ de vânzare cuprins între 6 și 8 milioane de dolari.

Foto: Gooding & Company