DESPRE 2018

Dacia 1100

2018 se apropie cu pași rapizi de final, așa că e momentul perfect să ne uităm puțin în urmă și să vedem cât de mulțumiți suntem de anul ce tocmai se încheie.

De asemenea, e momentul să ne pregătim dorințele și visurile pentru anul următor. Pentru că suntem la final de an, e momentul să facem o scurtă recapitulare a unora dintre cele mai importante aniversări din lumea automobilelor.

Începem cu Porsche, care a aniversat 70 de ani de la producerea primului automobil Porsche sport și 55 de ani de Porsche 911. Ce poate fi mai magic de atât? Ferry Porsche și-a dorit un automobil sport pe care nu l-a găsit pe nicăieri, așa că s-a apucat să îl construiască el… astfel s-a născut 356, o legendă vie.

Dacia 1100 a sărbătorit și ea 50 de ani de existență anul acesta. A fost primul automobil produs de constructorul român Dacia și, cu siguranță, a fost automobilul prezent în copilăria multora dintre voi. Pentru unii, a fost chiar automobilul de la care a pornit pasiunea pentru automobile.

Micuțul Citroen 2CV a împlinit anul acesta 70 de ani. S-a vândut, în toate variantele sale, în aproximativ 9 milioane de unități (furgonetă, Ami, Dyane, Acadine și Mehari). Simplitate, costuri reduse, mentenanță ușoară – cam acestea erau principalele atribute ale simpaticului 2CV.

Primul model de clasă superioară lansat de Audi, denumit Audi 100 a împlinit 50 de ani. El este primul primul model de concepție proprie produs de Audi după cel de al doilea Război Mondial. Era disponibil în trei versiuni de echipare, versiunea de bază, S și LS, cu o motorizare de 1,760 cmc care dezvolta 80 de cai putere în versiunea de bază, 90 de cai putere versiunea S și 100 de cai putere versiunea LS.

Mercedes W114/115 a sărbătorit și el anul acesta 50 de ani de la lansare. Designul elegant venea împreună cu un motor cu șase cilindri pentru versiunea W114 și era cunoscut sub denumirile 230, 250 și 280, în timp ce modelul W115 avea un motor cu patru cilindri și era cunoscut drept 200, 220, 230 și 240.

Și dacă tot suntem la final de an, e timpul să punem pe hârtie dorințele pentru anul ce abia așteaptă să înceapă. Cât despre anul viitor în lumea automobilelor, ei bine el va veni cu o comemorare a unei legende. Să aveți un an nou plin de visuri frumoase!