VERONA LEGEND CARS 2018

În weekend-ul din perioada 4 – 6 mai, Motor Clasic Magazin a fost prezentă la a patra ediție a salonului Verona Legend Cars, cel mai important salon din regiunea italiană Veneto dedicat vehiculelor istorice. Desfășurat în complexul expozițional de la Verona Fiere, la ediția din acest an a salonului au fost prezenți un numar de circa 500 de expozanți și peste 1.350 de vehicule expuse precum iar printre producătorii auto prezenți oficial s-au înumărat: Abarth, Jaguar, Lancia, Land Rover, Opel și Porsche. Mai jos va prezentăm o parte din impresiile noastre de la fața locului, urmând ca într-un număr viitor al revistei, să prezentăm un amplu material despre salonul italian.

Cele trei hale din complexul expozițional de la Verona Fiere, care au însumat o suprafață de peste 40.000 mp, au găzduit numeroase standuri cu dealeri de vehicule istorice, cluburi, organizatori de evenimente, distribuitori de piese și accesorii, cluburi, registre auto-moto, ateliere specializate pentru restaurări, comercianți de machete auto-moto, librari, anticari, muzee, producatori de consumabile, vestimentație vintage și cosmetice auto.

Conform tradiției, în prim plan s-au aflat producătorii auto – moto italieni, aceștia expunând numeroase modele old și youngtimer, exemplare unicat, modele de competiție care aparțineau muzeelor proprii. Dintre producătorii italieni s-au remarcat în special Lancia care a expus la standul său o selecție de exemplare de competiție ale legendarului model Lancia Fulvia Coupe din anii ’60 – ’70 dar și exemplare ale modelelor legendare de serie Aurelia B24 GT și Aurelia B24 Spyder din anii ’50 și Abarth care a expus cele mai titrate modele de competiție din anii ˈ60 – ˈ70 precumː 1000 Bialbero – 1965, 695 SS – 1965, 1000 SP – 1969 și 131 TC Gr.5.

Alături de aceștia, de un mare interes din partea vizitatorilor salonului veronez s-au bucurat și producătorii: Land Rover care aniversează 70 de ani de la înființare, Porsche care aniversează 70 de ani de activitate și 30 de ani de la lansarea seriei 964 a modelului 911, Jaguar care a aniversat 70 de ani cu modelul XK120 și 50 de ani cu modelul XJ6/12, , în acest sens putând fi admirate la stand diferite exemplare de serie și competiție ale modelelor legendare precum și Opel care serbează 50 de ani cu modelul sport GT care a expus cu sprijinul clubul local Opel GT Fans Italy diferite exemplare de serie și de competiție ale acestui model.

Și la această ediție a fost consemnată o participare numeroasă la competiția Trofeo Verona Legend Cars care  a inclus: Formula Challenge și Regolarita Sport cu un număr de 25 de modele istorice de competiție care s-au confruntat reciproc în dueluri pe circuitul de aproximativ 1 kilometru lungime fața complexului expozițional Fiere di Verona și organizat în parteneriat cu ACI Storico. Câștigătorul de la această ediție a fost pilotul Cristian Grimaldi în vârstă de 26 ani cu un Renault Clio Williams, campion în 2015 la Formula Challenge under 23 și locul 6 la Rally Talent 2017.

În competiția “La Sfida dei Campioni” desfășurată pe 6 mai și care i-a avut protagoniști pe piloții legendariː Miki Biasion(dublu campion mondial în WRC), Markku Alén, Alister McRea, Tony Fassina și Alex Fiorio. La această competiție trofeul a fost adjudecat de Alex Fiorio la volanul unei Lancia Delta S4.

La ediția din acest al salonului veronez am constatat o creștere a intersului venit din partea colecționarilor pentru modelele auto youngtimer dintre anii 1980 și 2000 precum și al modelelelor sport ale constructorilor consacrați ca: Ferrari, Porsche sau Maserati.

Cele mai tranzacționate automobile clasice au fost în ordine cele ale producătorilor italieni Alfa Romeo cu modelele: Giulia și Spider urmat de Fiat cu modelul: 124 Spider și Lancia cu modelele: Fulvia Coupe și Beta Montecarlo, în timp ce modelele constructorilor Volvo și Citroen și-au găsit mai puțini clienți printre colecționari.

Foto: Motor Clasic Magazin

dscf7458 dscf7447 dscf7408 dscf7437 dscf7484 dscf7469 dscf7496 dscf7378 dscf7404 dscf7465