Tiriac Collection a prezentat astazi modelul Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition

Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition Tiriac Collection
Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition Tiriac Collection

 

Luna septembrie aduce un nou model la Țiriac Collection: Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition. Publicul larg este invitat să descopere în galerie, începand din acest weekend, modelul atemporal care celebrează performanța și libertatea de mișcare.

Țiriac Collection a prezentat astazi modelul Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition

Parte a unei ediții limitate la doar 992 de unități, Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition completează gama de autovehiculele create și personalizate special pentru domnul Ion Țiriac. Acest model se evidențiază la interior prin placa din aur pe care este inscripționat numărul „009 / 992”, iar la exterior prin pachetul grafic de pe uși, unde este afișat, de asemenea, numărul “009”.

Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition Tiriac Collection
Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition Tiriac Collection

Vehiculul a fost dezvăluit presei în cadrul evenimentului găzduit la Centrul Porsche București, în prezența domnului Ion Țiriac și a reprezentanților Porsche Inter Auto România, importatorul mărcii la nivel național.

Am achiziționat primul meu Porsche în anul 1975. Porsche este o marcă fascinantă, care a excelat permanent la capitolele design și performanță. Acest exemplar Porsche este produs în 2020, într-o serie destul de limitată, de 992 de unități. Am ținut ca această ediție să aibă un exponat aici, în România, la Țiriac Collection. Numărul 007 era a lui James Bond, 008 al nu știu cui, eu am primit numărul 009, corelat zilei mele de naștere. Nu este o jucărioară frumoasă, este o treabă tehnologică care iese din comun,” a declarat Ion Țiriac.

Povestea plăcuțelor de aur persoanlizate

Acesta a relatat cu această ocazie și povestea plăcuțelor de aur semnate Porsche și dispuse pe mașinile de la Țiriac Collection: “Ar trebui să mi-o semnezi în aur, i-am spus lui Porsche. Mi-a răspuns că ei nu fac treburi de acestea, ei fac doar mașini foarte bune. Semnături pot să îmi dea, dar nu gratis. Şi de atunci am eu de fiecare dată plăcuța, iar cand iese o mașină nouă pentru Țiriac Collection, domnul Porsche o personalizează.”

Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition Tiriac Collection
Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition Tiriac Collection

Ca importator național al mărcii Porsche, Porsche Inter Auto Romania, prin Centrul Porsche București,  a avut și are o colaborare frumoasă și de durată cu domnul Ion Țiriac, aducând în țară exemplare extraordinare din gama modelelor Porsche,” a spus Adrian Pascu, Director Executiv, Importator Porsche, Porsche Inter Auto Romania. “Ne bucură foarte mult generozitatea domnului Ion Țiriac, care prin Țiriac Collection aduce publicul în contact cu automobile de excepție. Pasiunea pentru design, pentru evoluția istorică a automobilului e reflectată în Țiriac Collection, dar și în această ediție specială 911 Targa 4S Heritage Design, care îmbină accentele retro cu cele moderne cu o eleganță de neegalat.

Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition are elemente de design din anii 1950 și începutul anilor 1960

Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition este un 911 de generație 992, cu elemente de design din anii 1950 și începutul anilor 1960 și este primul dintre cele patru piese de colecție din strategia Heritage Design dezvoltată de Porsche pentru a celebra emoția mașinii sport care s-a afirmat pe șoselele și pe circuitele de curse de-a lungul anilor.

Astfel, vopseaua Cherry Metallic, unică pentru această ediție specială, pachetul grafic pe uși și pe aripile frontale, care amintește de primele mașini de curse ale companiei, plus autocolante cu numere inspirate din motorsport pe portiere se numără printre caracteristicile personalizate ale ediției Heritage.

Porsche aniversează 55 de ani cu varianta de caroserie Targa

De asemenea, logo-ul Porsche de pe prima generație 911, din 1963. Designul exterior este completat de insignele aurii din spate, de jante Carrera Exclusive de 20/21 inch, etriere negre de frână (care înlocuiesc unitățile roșii standard de pe 911) și o emblemă Porsche Heritage situată pe grila capacului motorului.

Interiorul acestui exemplar al ediției limitate 911 Targa are un design la fel de nostalgic, cu piele în două culori, Bordeaux Red și Atacama Beige, scaune din velur și uși tapițate, precum și un turometru analog și un cronometru cu aspect clasic montat pe bord.

Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition Tiriac Collection
Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition Tiriac Collection

Eleganță și sportivitate

Pentru un așa model de excepție care celebrează sportivitatea și libertatea, nu puteau lipsi performanțele la fel de puternice. Echipat cu un motor turbo de 3,0 litri care dezvoltă 450 CP și un cuplu de 530 Nm, Heritage Edition atinge 100 km/h într-un timp de 4,4 secunde și poate ajunge la o viteză maximă de 304 km/h.

Două exemplare Porsche 911 Speedster 2019 se pot admira la Tiriac Collection

Programul de vizitare Țiriac Collection pentru publicul larg este de vineri până duminică, în intervalul orar 10:00-19:00. Costul biletului este de 15 lei pentru adulți și de 7,5 lei pentru elevi, studenți și pensionari. Copiii cu vârsta de până la 6 ani inclusiv beneficiază de acces gratuit.