Scutul de motor metalic – instrucțiuni de montaj

scut motor metalic

Absența unui scut de motor îți poate expune componentele importante ale motorului unor riscuri majore.

Majoritatea modelelor de mașini sunt prevăzute din fabricație cu găuri de prindere pe șasiu pentru montarea scuturilor auto. Chiar dacă marii producători din industrie oferă cumpărătorilor posibilitatea de a prelungi viața autoturismelor pe care le conduc, cu ajutorul unui scut de motor, cei mai mulți optează pentru utilizarea unui scut din plastic.

Deși sunt foarte utile în primele zile de la achiziție, scuturile din plastic ajung să se perforeze sau chiar să se desprindă de șasiu într-un timp foarte scurt, din pricina materialului deloc rezistent în cazuri extreme de temperatură, condiții de drum sau precipitații.

scut motor metalic

Absența unui scut de motor îți poate expune componentele importante ale motorului unor riscuri majore, așa că îți recomandăm ca în cazul fisurării acestuia să nu aștepți prea mult timp până când îl înlocuiești, alegând varianta unuia din metal, mult mai rezistentă și mai convenabilă ca preț pe lungă durată.

Cum poți conduce din nou o mașină protejată de deteriorări serioase pe care apa, praful sau pietrele ori alte obiecte dure de pe carosabil le pot provoca îți vom explica în cele ce urmează.

Comandă un scut de motor metalic potrivit pentru modelul mașinii tale

Ofertele pentru scuturi de motor sunt foarte generoase, pentru că marii producători de acest tip de accesorii au avut grijă să acopere întreaga piață auto. Astfel, din câteva click-uri, poți comanda oriunde în țară modelul de scut care se potrivește pentru mașina pe care o conduci.

Poți avea în mai puțin de 24 de ore la tine acasă sau în orice altă locație dorești un scut de motor pentru Audi sau un scut de motor pentru Renault ori unul dedicat altei mărci pe care o preferi.

Pregătește mașina de montaj

Caută o suprafață dreaptă pe care poți lăsa în siguranță mașina, eventual folosește chiar locul de parcare atribuit acesteia, dacă spațiul din jur îți permite o mobilitate decentă. Scoate cricul din portbagaj și fixează-l bine în pământ, pentru a evita accidentările. Ridică mașina pe cric în siguranță, ajutându-te de proptele pentru a menține autoturismul într-o poziție perfectă. Îți recomandăm să îți mai iei o măsură de precauție pentru susținerea mașinii, în cazul nefericit în care cricul ar putea ceda.

Schimbă scutul vechi cu cel nou, din metal

Odată securizată, mașina este gata pentru montarea noului scut din metal, pe care îl poți prinde în câteva minute, fără prea mare efort. Scutul este localizat imediat sub motor, în spatele buclierului, și poate continua până la cutia de viteze, în funcție de modelul mașinii tale.

Verifică dacă nu cumva bucăți din scutul pe care te pregătești să îl îndepărtezi au rămas blocate sau atașate de șasiu. De obicei, un scut de motor are cel puțin patru puncte de prindere, pe care le poți identifica foarte ușor.

Imediat ce ai adus scutul de motor nou în poziția sa firească, prinde cu atenție toate clemele din metal pe același sistem folosit anterior și asigură-te că ai verificat stabilitatea acestuia, înainte de a te urca din nou la volan.

Aceștia sunt pașii pe care îi ai de parcurs de la un scut vechi, instabil și lipsit de avantaje la unul nou, din metal, bine susținut și care îți va proteja motorul mașinii de defecțiuni pentru o bună perioadă de acum încolo.