Salonul Retromobile Paris a 45-a ediție

În perioada 5 – 9 februarie s-a desfășurat o nouă ediție a salonului francez Retromobile Paris și care conform specialiștilor a impresionat în primul rând prin calitatea automobilelor expuse. În mod tradițional, salonul din capitala Franței tratează la fiecare ediție numeroase tematici dedicate mărcilor, personalităților sau anumitor categorii de vehicule istorice și care au un mare impact asupra vizitatorilor.

A 45-a ediție a salonului parizian a avut ca tematici principale: Alfa Romeo 110 ani de istorie, Tractoarele – în centru istoriei automobilului, Muzeul tancurilor & Asociația UNIVEM care descriu istoria batăliilor Franței dar și o secțiune dedicată modelelor auto youngtimer care în ultimii ani se bucură de o tot mai mare atenție din partea colecționarilor.

Desfășurată pe o suprafață mărită la 72.000 mp, ediția din acest an salonului de la Expo Porte de Versailles la sud de Paris, a reunit un număr de circa 620 de expozanți dintre care peste 120 de cluburi auto-moto retro și asociații, dealeri auto-moto, ateliere de restaurare, producători și distribuitori de piese, case de licitații și un număr de circa 1.000 de vehicule istorice. De asemenea au fost prezent oficial un număr de 15 producători auto printre care: Alfa Romeo, Aston Martin, Bugatti, Citroen, Fiat, Ferrari, Jaguar, Mercedes, Peugeot, Porsche, Renault și Volkswagen.

Vizitatorii salonului francez sosiți în număr mare și la această ediție au fost impresionați de prezența a numeroase modele din segmentul sport aflate în condiții comparabile cu cele care concurează la concursurile internaționale de eleganță. Printre acestea s-au înumărat unul dintre cele doar 19 exemplare realizate de Aston Martin DB4 Sport Zagato expus la standul dealerului Kidston, fascinantul Ferrari 275 GTB, legendarul Ferrari 250 GT, revoluționarul Lamborghini Miura prezent într-un număr de peste 10 exemplare la această ediție sau elegantul Mercedes-Benz 300 SL Roadster care a aparținut  frumoasei actrițe Romy Schneider.

La categoria modele de competiție, în prim plan s-au aflat Ferrari-ul 330 P4 considerat cel mai ″sexi″ model Ferrari de competiție cu care echipajul Amon-Bandini a câștigat celebra cursă de la Daytona (SUA) din 1967 și un Bugatti Type 59 Sports model 1934 aflat în perfectă stare de conservare, ambele aflate la standul dealerului Franco Meiners precum și monopostul de Formula 1 Ferrari 412 T2 pe care au concurat piloții Jean Alesi și Gerhard Berger în sezonul 1995, a fost testat inclusiv de multiplul campion mondial Michael Schumacher în același an și care a fost expus la standul altui dealer celebru – Girardo&Co.

Atracția principală a acestei ediții a reprezentat-o Colecția Bertone care aparține clubului italian ASI (Automotoclub Storico Italiano) din 2015 și care a fost expusă în cadrul Pavilionului nr.3. Cu această ocazie au fost expuse un număr de 10 prototipuri spectaculoase realizate între anii 1969 – 2001 și care merită enumerate: Autobianchi Runabout – 1969, Suzuki Go – 1972, Citroen Camargue – 1972, Ferrari Rainbow – 1976, Volvo Tundra – 1979, Chevrolet Ramarro – 1984, Citroen Zabrus – 1986, Lamborghini Genesis – 1988, BMW Pickster – 1998 și Opel Filo – 2001. Citiți articol complet aici:https://auto-retro-passion.ro/salonul-retromobile-paris-2020/ 

Foto: Retromobile; Monochrome