Retroparada Toamnei 2020

Dragi colegi !

Am parcurs deja 10 luni ale Anului 2020 într-un context cu multe provocari. Activitatea clubului nostru nu este scutita nici ea de restrictiile impuse de starea exceptionala datorata pandemiei COVID-19.

Cu toate acestea credem ca este foarte important, pentru fiecare dintre noi, sa ramanem intr-o sfera a normalitatii, in lupta cu aceste momente dificile.

Va invitam la Retroparada Toamnei – 2020, prilej care închide calendarul evenimentelor organizate de către Filiala București.

Va puteti inscrie de astazi si pana vineri 23 octombrie 2020, ora 15.00, pe situl www.retromobil.ro, sectiunea Evenimente, dupa ce va inregistrati/logati in prealabil pe sit cu contul dumneavoastra de membru RCR.

Formatul Retroparadei de Toamnă – 2020 din acest an va fi cu siguranta diferit de cel al Retroparadelor din anii trecuti, in fapt vom avea intr-o mai mare masura decat in anii precedenti o parada a autovehiculelor istorice pe unele din axele centrale ale Bucurestilor și deloc o expoziție statică a autovehiculelor membrilor Clubului!

Acest eveniment va avea loc sâmbătă 24 octombrie 2020, in intervalul orar 11.00 – 12.00 am, prin parcurgerea unui circuit care descrie un perimetru larg, în zona de Centru și Nord a Bucureștilor, pe cele mai importante artere de circulație, după cum urmează: punct de pornire/revenire – Piața Romană – Bulevardul Lascăr Catargiu – Piața Victoriei – Bulevardul Aviatorilor – Piața Charles de Gaulle – Arcul de Triumf – Șos. Pavel D. Kiseleff – Piața Victoriei – Bulevardul Lascăr Catargiu – Piața Romană . Membrii inscrisi prin intermediul interfetei www.retromobil.ro vor avea posibilitatea sa se alature coloanei in mod spontan.

Intentia noastra este de a crea o parcurgere relativ neintrerupta pe acest traseu, printr-o coloana de autovehicule apartinand membrilor, care sa participe la trafic sub forma a două ture complete de traseu în intervalul orar amintit.

Participarea este deschisă exclusiv membrilor Retromobil Club Romania care pot veni cu vehicule atestate, aflate în stare tehnică și estetica adecvată! Nu se admit vehicule cu scurgeri de ulei, lichid de transmisie, antigel etc.

Va rugam sa verificati existenta politei de asigurare a vehiculului, a ITP-ului si a rovinietei (acolo unde nu s-a obtinut scutire de la CNAIR).

De asemenea va rugam sa anuntati si alti colegi si sa-i sprijiniti pentru inscriere pe cei care intampina dificultati cu inregistrarea on-line!

***

Subliniem faptul ca, in conformitate cu dispozitiile legale in vigoare pentru perioada starii de alerta, în vigoare cu data de 15 octombrie 2020 sunt interzise organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau a altor tipuri de întruniri în spații deschise, ca atare posibilitatea membrilor Retromobil Club Romania de a socializa in cadrul acestei parade retromobilistice nu este posibila, pentru a ne putea conforma dispozitiilor legale amintite anterior.

Ne dorim sa actionam impreuna responsabil si sa evitam atat crearea unei situatii de potential risc epidemiologic cat si de a fi subiectul, fiecare dintre noi, sau chiar clubul, a unor sanctiuni administrativ-contraventionale sau chiar penale (zadarnicirea combaterii bolilor).

In acest sens Conducerea Filialei Bucuresti solicita membrilor Filialei si celorlalti membri participanti sa dea dovada de responsabilitate, sa se asigure ca poarta masca de protectie individuala, ca nu transporta in autovehiculele lor decat membri ai familiei, ca nu stationeaza in afara deplasarii evenimentului si ca nu incalca normele de distantare sociala, ca sunt dotati cu dezinfectante si orice alte mijloace de ingienizare adecvate. Orice incalcare a acestor reguli va fi suportata exclusiv de catre membrul care se face vinovat.

Dincolo de eventuala sanctionare administrativ-contraventionala a membrului clubului de catre autoritatile publice, Retromobil Club Romania isi rezerva dreptul de a da eficienta reglementarilor privind raspunderea disciplinara a membrilor in cazul incare acestia aduc prejudicii de imagine clubului prin actiuni de natura a incalca normele legale in vigoare.

Va multumim anticipat si speram ca ne vom simti cu totii bine la acest eveniment, fara incidente!

Retromobil Club Romania – Fililala Bucuresti

Radu M. Georgescu – Presedinte.

Viorel Balmez – Vice Presedinte

Serban Cornaciu – Secretar