Retroparada Primăverii – București 29 aprilie 2023

Retroparada Primăverii 2023
Retroparada Primăverii 2023

Pasionații de vehicule istorice sunt așteptați pe 29 aprilie 2023  la Retroparada Primăverii București în Parcul Lumea Copiilor orele 10.00-13.00. Evenimentul reprezintă nu doar startul sezonului eveninentelor organizate de către Filiala București în acest an, dar și o bornă importantă în istoria Retromobil Club România care aniversează cu această ocazie 25 de ani de activitate.

Publicul pasionat, prezent la Retroparada Primăverii va putea, ca de obicei să admire vehiculele expuse în tradiționala locație din Parcul Lumea Copiiilor, Rotonda Centrală, unde membrii Retromobil se vor aduna pentru o expozitie amplă, cu sprijinul Primariei Sectorului 4.

Reguli de participare pentru expozanți

Participanții, membrii RCR se pot înscrie de astăzi și până vineri 28 aprilie 2023 pe site-ul retromobil.ro.  

Punctul de control unde se vor distribui și stickere doar pentru cei înscriși în prealabil este localizat la intrarea in parc din Str. Pridvorului, accesul participanților făcându-se numai în intervalul 09.00-10.00, exclusiv în baza înscrierii online pe situl clubului!

Depășirea orei 10.00 nu va mai garanta accesul în parc, accesul auto cât și deplasarea autoturismelor fiind interzise în incinta expoziției între orele 10-12.30 pentru a asigura siguranta vizitatorilor.

Retroparada Toamnei 2020

În incinta expozitiei particpanții sunt rugați să urmeze cu strictețe instrucțiunile organizatorilor și să poziționeze vehiculul în locația și pe poziția indicată de aceștia.
De asemenea, datorită cerințelor administrative ale Primăriei, parcul se va elibera începând cu ora 12.30, astfel încât la ora 13.00 rotonda să fie eliberata 100%. Nu vor fi admise situatii de genul autovehiculelor lăsate nesupravegheate de către proprietarii lor pe perioada staționării în parc, amplasarea pe sol a altor obiecte cu exceptia automobilelor, amplasarea de butaforii pe automobile sau numere de înmatriculare de epocă. Nerespectarea indicațiilor organizatorului și încălcarea acestei reguli atrag suspendarea dreptului de a mai participa la următoarele două ediții ale Retroparadei.

Important

Numărul de locuri este limitat la 250, după acoperirea acestui numar pe baza înscrierilor online, accesul nemaifiind permis.
Participarea este deschisă exclusiv membrilor Retromobil Club Romania, înscriși prin intermediul interfeței https://retromobil.ro/eveniment/retroparada-primaverii-2023, care pot veni cu vehicule atestate, aflate în stare tehnică și estetica adecvată! Nu se admit vehicule cu scurgeri de ulei, lichid de transmisie, antigel etc.
Participanții sunt rugați să verifice existența poliței de asigurare a vehiculului, a ITP-ului și a rovinietei (acolo unde nu s-a obținut scutire de la CNAIR).

Organizatprul insistă și cu privire la respectarea normelor privind circulația pe drumurile publice, inclusiv în ceea ce privește utilizarea de elemente neconforme sau interzise în echiparea vehiculelor istorice prezente la eveniment (plăcuțe cu numere ieșite din circulație, utilizarea echipamentelor de avertizare sonoră sau vizuală aparținand serviciilor speciale etc.)

Dincolo de eventuala sancționare administrativ-contravențională a membrului clubului de către autoritățile publice, Retromobil Club România își rezervă dreptul de a da eficiență reglementărilor statutare privind răspunderea disciplinară a membrilor în cazul in care aceștia aduc prejudicii clubului prin acțiuni de natură a încălca normele legale în vigoare.