Primul model de la Citroen aniversează 100 de ani

Cu exact o sută de ani în urmă, în martie 1919, la Paris își făcea debutul modelul Type A, primul automobil sub brandul Citroen și totodată primul mare pariu câștigat de Andre Citroen fondatorul producătorului auto francez.

În martie 1919, Andre Citroen a anunțat prin intermediul presei lansarea primului său model de automobil, Citroen Type A 10 HP. Producția modelului urma să fie realizată cu o tehnică complet inovatoare pentru un producător european respectiv pe linia automatizată de asamblare. Succesul comercial nu a întârziat în ciuda faptului că începutul producției a fost destul de lent, cadența zilincă fiind cuprinsă între 20 și 30 de exemplare pe zi, ceea ce a condus la întârziera livrărilor către primii clienți. Până la sfârșitul anului 1919, au fost construite un număr de 2.810 unități, în timp ce producția totală în anii 1920 și 1921 a fost de 12.244 și respectiv 24.093 de exemplare.

Varianta de bază tip torpedo

Dar ce fel de automobil era Citroen Type A? Realizând o paralelă în zilele noastre, putem spune că a aparținut aceluiași segment cu cel al actualului model Citroen C3. Cu un ampatament de 2.55 sau 2.83 m ( 2.54 m în cazul lui C3) și cu un motor cu 4 cilindri de 1327 cmc asociat cu o cutie de viteze cu 3 trepte (pentru C3 cu 4 cilindri și capacități de 1199 sau 1499 cmc). Dar comparațiile se termină aici, deoarece modelul Type A a fost în varianta de bază un torpedo cu 4 locuri, acoperiș detașabil, o singură ușă pe partea șoferului și două uși pe partea dreaptă. Pe lângă aceasta au mai fost propuse alte șapte variante, inclusiv una tip limuzină cu trei geamuri laterale pe fiecare parte și cu finisări luxoase, un Coupe De Ville și chiar o variantă utilitară, însă cererea pentru ele a fost destul de redusă.

Un model complet

În schimb, modelul A avea o caracteristică foarte specială care o facea diferită de cea a concurenților săi. Astfel, acesta a fost livrat complet cu toate accesoriile esențiale, iar acest lucru a reprezentat o noutate absolută pentru un model economic. În dotarea standard au fost oferite farurile, coarne și starterul electric care înlocuia tradiționala manivelă pentru pornirea motorului. Confortul a fost asigurat de suspensiile dotate cu arcuri lamelare pe ambele punți iar sistemul de frânare acționa pe toate cele 4 roți și era dotat cu tambura. În plus era oferită și frâna de staționare care acționa pe tamburii de la roțile din spate.

Prestații în mare stil

Puterea motorului de 18 CP la 2100 rpm, a fost mai mult decât suficientă pentru a asigura modelului o viteză maximă de 65 km / h în timp ce consumul de carburant era de 7.5 litri / 100 km iar de ulei de 0.25 litri / 100 km. Prețul, comparativ cu previziunile inițiale, a crescut pe parcursul anilor de la 7.000 la 11.000 de franci, o cifră care corespundea în totalitate caracteristicilor vehiculului dar care era cu mult mai mic decât alte modele similare. Primul proprietar a primit-o la 4 iunie 1919 direct la fabrica Javel din Paris. Cu ocazia acestui eveniment, a fost adusă special o fanfară, iar domnul Testemolle, primul proprietar de Citroen Type A, a fost entuziast. Povestea acelei zile extraordinare a avut un ecou foarte lung în orașelul său, Beaulieu-sur-Dordogne din regiunea Corrèze.

O nouă modalitate de a vinde automobile

Type A a fost înlocuit în 1921 cu o variant[ îmbunătățită denumită B2 și care sa deosebea în principal prin capacitatea motorului majorată la 1452 cmc. Dar modelul care a intrat în istorie, a fost primul care a marcat o etapă importantă în evoluția automobilului și nu pentru caracteristicile care erau unele convenționale, ci pentru modul în care a fost produs și vândut. Apariția primilor dealeri Citroen poziționați în diferite regiuni ale Franței datează încă din acea perioadă. În anul 1922 numărul acestora era în jur 295, fără a lua în considerare atelierele de reparații.

Exemplu de publicitate

Primul exemplar de Citroen Type A, cel cu numărul de șasiu 00001, a fost achiziționat de Citroën câțiva ani mai târziu, după ce a parcurs 300.000 km! Acest exemplar a fost expus timp îndelungat în magazinul Place de l’Opéra din Paris, în starea în care a fost găsit, cu farurile nefuncționale și câteva urme pe caroserie, ca pe un exemplu de fiabilitate și seriozitate a producătorului auto francez. Seriozitatea pe care unii pesimiști o pusese sub semnul întrebării, prevăzând că, în cel mult 18 luni, fabrica lui Andre Citroen se va închide. Acest producător extraordinar de automobile a fost de fapt considerat la acea vreme prea extravagant și cu idei excesiv de personale și futuriste iar chiar și cei mai optimiști cu siguranță nu se gândeau că o să ajungă la venerabila vârstă de 100 ani.

Foto: Citroen