NEC Birmingham 14-17 ianuarie 2016, avanpremieră la Silverstone Classic 2016

Staruri ce vor fi prezente la Silversone Classic vor  putea fi admirate luna viitoare la Birmingham în cadrul NEC ce se va derula între 14-17 ianuarie.

Start of the race, Michael Lyons RAM Williams FW07 leads
Startul cursei, la conducere Michael Lyons RAM Williams FW07

Cel mai mare festival al sporturilor cu motor s-a cuplat cu revista Classic and Sports Car pentru a crea o scenă cu adevărat specială pe care vor fi expuse modele ce vor face deliciul publicului la ediția 2016 a Silverstone Classic (29-31 iulie).

Prezentat sub elocventul slogan „When We Were Kings”, scena imaginată în cadrul Autosport International va include modele symbol pentru F1, Le Mans și Can-Am din era de aur a sportului plus, pentru prima dată, câteva ilustre motociclete de Grand Prix din anii de început.

Celebrarea creațiilor cu două roți vine imediat după inaugurarea World GP Bike Legends ce va avea loc chiar la începutul anului la Jerez în Spania. Aici, foști campioni printre care Wayne Gardner, Phil Read MBE, Kevin Schwantz și Freddie Spencer vor rula pe mult-iubitele lor motociclete ce i-au făcut faimoși.

Phil Read

Gardener și Read vor fi prezenți la NEC pentru a-și întâlni fanii, a semna autografe și pentru a împărtăși emoțiile. Read va semna de asemenea copii ale autobiografiei sale „Rebel Read”. Printre uimitoarele motociclete ce vor fi expuse în cadrul show-ului se vor regăsi și Suzuki RG500 din 1976 pilotată de Read, precum și Suzuki RGV500 cu care Schwantz a câștigat titlul în 1993.

Anticipând urmtătoarea ediție a Silverstone Classic, ce se va derula în vară, la Birmingham vor fi prezente laolaltă cele mai exclusiviste modele de curse din Europa spre bucuria fanilor prezenți.

Așa cum tradiția impune, faimoasele apariții și zgomote ale Masters Historic Formula 1 Championship și a prototipurilor de Grupa C vor fi printre aparițiile cele mai importante. Celebrul John Player Special Lotus 72 al lui Ronnie Petereson va fi expus alături de numai puțin celebrul Canon Porsche 956.  Înscris de Richard Lloyd Racing, această mașină a încheiat pe locul secund la LeMans în 1985 cu Lloyd, James Weaver și Johnathan Palmer împărțindu-și postul de pilotaj pe parcursul epicei curse derulată pe zi și pe noapte.

O extravaganță a verii viitoare o reprezintă celebrarea a 50 de ani de la nașterea legendarului campionat nord-american, Can-Am din 1966. Cu doar câteva restricții de ordin tehnic, aceste înfricoșătoare modele sport Can-Am – adesea depășind 1000CP – au fost printre primele ce au utilizat efectul de sol generat de aripile deportnate, aerodinamică și material „împrumutate” din industria aero-spațială.

McLaren M8

Sărbătorind această aniversare, două spectaculoase modele Can-Am vor fi prezente pe biletul de acces al Silversone Classic din 2016. Pentru a spori apetitul, câteva dintre aceste monstruoase mașinării îi vor încânta pe vizitatorii NEC. Printre modelel déjà confirmate există câteva bestii propulsate de motoare Chevrolet V8 de la începutul anilor 70 – un March 717 și un 8,8 litri McLaren M8C/D.

Fanii care așteaptă să vadă aceste incredibile mașinării în acțiune pot déjà să profite de biletele oferite în avans la vânzare pentru acest Classic, cu un discount semnificativ de 17 procente.  Există de asemenea și posibilitatea achiziționarii de tichete pentru întreaga familie, disponibile din 2016 – ofertă ce include camparea pentru doi adulți și doi copii pe parcursul întregului weekend, precum și un discount de 20 % la achiziția biletelor în avans.

Mai multe detalii despr etichete, precum și despre pachetele de ospitalitate și camparea pe perioada festivalului, pot fi găsite pe www.silversoneclassic.com

Nota editorului: Silvestone Classic – care anul acesta celebrează cea de-a 25-a aniversare – este recunoscut ca fiind cel mai mare festival al sporturilor cu motor la nivel mondial. Evenimentul atrage peste 1100 de participanți, audiența din 2015 fiind una record, peste 100000 de vizitatori. Spectaculoasa celebarare a automobilelor clasice – câștigătoare a prestigiosului trofeu „Motorsport Event of the Year” acordat de International Historic Motoring Awards în 2013 – se desfășoară pe faimosul circuit Silverstone din Northamptonshire, locul de naștere al Campionatului Mondial FIA de Formula 1și locul de desfăurare al Marelui Premiu al Marii Britanii. Festivalul ce se întinde pe trei zile adduce laolaltă crema competițiilor istorice acoperind peste opt decade de motorsport, precum, și muzică live ale unor trupe simbol (cum a fost Status Quo ăn 2015) și mult divertisment. Aici sunt inlcuse un târg de suveniruri, magazine de prezentare și desfacere, activități interactive, licitații pentru mașini clasice, expoziții în aer liber, plus o mulțime de exponate din universal automobilelor clasice și care celebrează adesea pietre de hotar din această industrie. În 2015, un număr record de 120 de cluburi auto au expus peste 10000 de mașini.