Estetică tradiţională, producţie avansată: noile trofee pentru Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2019

La aniversarea cu numărul 90 a celebrului Concorso d’Eleganza Villa d’Este desfăşurat pe malurile Lacului Como, câştigătorii vor fi onoraţi cu trofee complet redesenate care au fost produse printr-o procedură inovatoare, printarea 3D.

 

O nouă strălucire

Invingătorii celor opt clase pentru Automobile Istorice şi cei ce vor primi premii speciale vor avea parte de trofee complet redesenate, cu un design tradiţional dar construite după o tehnologie de ultimă oră. Prezentarea oficială a acestor trofee va avea loc la Teatrul Scala din Milano, în cadrul unei ceremonii oficiale, săptămâna aceasta.

Pentru realizarea acestor trofee au colaborat mai multe departamente din cadrul BMW Group. Designul a fost realizat de specialiştii de la Designworks, o subsidiară a companiei.Aceştia au realizat un trofeu stilat, cu un design care reflectă valoarea şi exclusivitatea maşinilor premiate. Designworks este o subsidiară a BMW Group şi are studiouri de design în Europa şi Asia dar şi în California. Compania acţionează ca un iniţiator de design pentru toate brand-urile grupului BMW. Totodată, furnizează design pentru diverse domenii precum IT, aeronautică, medicină sau sport.

Producţia propriu-zisă a trofeelor s-a desfăşurat la Additive Manufacturing Centre. Folosind o tehnologie inovatoare de printare 3D, draft-urile conceptuale dezvoltate de către designeri s-au transformat într-o creaţie artistică expresivă realizată dintr-un aliaj special de aluminiu. Diversele muchii au fost polişate, pentru gravare folosindu-se laserul, fapt ce conferă trofeelor o strălucire aparte.

Printarea 3D

Această tehnologie a permis o evoluţie a designului care, în mod clasic, ar fi necesitat multe maşini adiţionale. Prin acest procedeu se pot construi forme geometrice şi structuri complexe într-un produs final uluitor. Additive Manufacturing Centre din Munchen este unul dintre pionierii printării 3D, dezvoltând multe componente necesare producţiei de automobile.

Pe lângă trofeele create de BMW, câştigătorul „Best of Show” va primi un ceas personalizat realizat de furnizorul oficial A. Lange & Söhne.

Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2019 se va desfăşura în perioada 24-26 mai, pe terasele Grand Hotel Villa d’Este situate în apropierea Lacului Como din Cernobbio.

Citeste si: Succes românesc la Concursul de Eleganță Villa d’Este 2017 – Duesenberg Model J Berline Convertible din anul 1930 aparținând Țiriac Collection câștigă locul 1 la Clasa B