Celebrul Bentley 4½ Litre Blower va fi reconstruit în 12 unități

După ce alți doi constructori auto britanici prestigioși Aston Martin și Jaguar au luat decizia construirii în serii limitate a unor modele celebre care au făcut parte în trecut din gama lor și care acum sunt cunoscute ″Continuation″, a venit rândul și constructorului cu sediul la Crewe.

Bentley care aniversează în acest an centenarul, a anunțat de curând, că dorește să construiască un număr de 12 exemplare ale legendarului său model 4½ Litre Blower. În acest scop, un original exemplar al modelului Blower din 1929 cu numărul de șasiu HB 3403 ( Team Car No2) și aflat în colecția constructorului britanic din anul 2000, va trebui demontat până la ultimul șurub și scanat în cele mai mici detalii.

Cu ajutorul datelor scanate, specialiștii și tehnicienii de la Bentley vor replica apoi amănunțit cele 12 exemplare ale respectivului model (același număr cu cele dezvoltate special pentru competiții) în următorii doi ani, folosind inclusiv instrumente și șabloane vechi care au fost păstrate în arhiva Bentley. Toate aceste exemplare care urmează să fie construite ar trebui să fie identice din punct de vedere tehnic și optic cu modelul original, însă Bentley nu a oferit nici un fel de detalii legate de aceste două aspecte.

Din originalul model 4½ Litre Blower creat la inițiativa Bentley-Boys Tim Birkin au fost construite între anii 1929 și 1933 un număr de doar 55 de exemplare. Însuși Birkin, dorea ca un număr de 5 unități dintre acestea, să concureze și să obțină victoria în celebra cursă de anduranță de 24h de la Le Mans. Cel mai bun rezultat obținut de un model Blower a fost locul doi la ediția din 1929 a cursei respective, în spatele unui exemplar al modelului Bentley Speed ​​Six convențional.

Foto: Bentley