Lamborghini Miura SV cu 5.758 km pentru 3 milioane de euro

Recent, dealerul auto britanic Joe Macari are în oferta sa un exclusiv model Lamborghini Miura SV din 1972 în stare perfectă, care a aparținut familiei Regale Saudite și pentru care solicită un preț de vânzare de aproape 3 milioane euro.

Din cele 764 de exemplare ale modelului Miura pe care Lamborghini le-a fabricat între anii 1966 și 1973, câteva versiuni sunt deosebit de rare precum cele denumite Millechiodi. Majoritatea acestor versiuni mai speciale aparțin sau au aparținut unor celebrități și care nu pare ceva surprinzător mai ales în cazul unui model atât de scump. În prezent, un exemplar din modelul supersport Miura poate costa de la unu până la două milioane de euro, în funcție de versiune, starea și istoricul său.

Un exemplar exclusiv

Pentru familia Regală Saudită, achiziția unui Lamborghini Miura în versiunea SV nu a reprezentat cu siguranță o problemă financiară majoră, mai ales că exemplarul la care ne referim beneficiază de unele dotări specifice precum: cele două mici spoilere laterale montate pe bara de protecție frontală în fața pasajelor roților din față, mânerul de sprijin pentru pasagerul din față amplasat pe tunelul median sau torpedoul cu cheie aflat pe același tunel median. Conform unor specialiști de la divizia heritage Polo Storico a constructorului italian, doar două exemplare ale modelului Miura SV au avut aceste dotări montate din fabrică.

Primul proprietar a rulat doar 3.800 km

Acest valoros exemplar de Miura SV a fost rulat extrem de puțin și a fost descoperit la Riyadh în anul 2000, sub un teanc de cutii de carton într-un depozit aparținând familiei regale saudite. În momentul descoperirii acestuia, numărul total de kilometri parcurși din bord era de aproximativ 3.800.

30 de ani de la lansarea supercarului Lamborghini Diablo

Exemplarul de Miura SV fost apoi transportat în SUA la un atelier de restaurări specializat pe modele Lamborghini, unde a fost supus unui amplu proces de restaurare între anii 2005 – 2007. Cu această ocazie, Lamborghini-ul a primit un nouă vopsea de culoare gri metalizat Grigio Fantastico Metaliizzato și un interior din piele de culoare portocalie.

După această restaurare completă, cu acest Miura SV au mai fost rulați un număr de doar circa 2.000 km, kilometrajul total fiin acum de 5.758 km.

Lamborghini Miura din filmul „The Italian Job” a fost identificat

Acest exemplar exclusiv ″regal″ se află în prezent la vânzare în oferta dealerului auto de specialitate britanic Joe Macari iar prețul de vânzare al acestuia este de 2,59 milioane de lire ceea ce reprezintă echivalentul a 2,94 milioane de euro.

Foto: Joe Macari