Republica Moldova se alătură familiei FIVA

FIVA (Federația Internațională a Vehiculelor Antice sau Federația Internațională a Vehiculelor Istorice) salută cu căldură Republica Moldova care se alătură celorlalate 68 de state pe care le reprezintă în prezent, deoarece clubul local moldovenesc RetroMobile, se alătură la FIVA ca și membru cu drepturi depline.

Clubul moldovenesc RetroMobile (fără a avea vreo legătură cu celebrul eveniment francez Rétromobile din Paris) a fost creat în 2010, când un grup de prieteni entuziaști moldoveni din capitala Republici Moldova, Chișinău, s-au reunit într-o asociație de deținători, restauratori și pasionați de vehicule istorice. În același an, s-a desfășurat la Chișinău și prima expoziție internațională cu participarea vehiculelor istorice sosite din Ucraina, România și Moldova.

De atunci, RetroMobile a organizat numeroase evenimente și expoziții internaționale, numărul inițial mic de membri crescând la 125, deținând o selecție variată și fascinantă de vehicule istorice ale producătorilor europeni, cât și ale celor din fostele republici sovietice. Vehiculele istorice înscrise în clubul RetroMobile au anul fabricație cuprins între 1936 al unui BMW 326 și până în prima jumătate ai anilor ‘80.

Președintele FIVA, Patrick Rollet, le-a făcut o primire călduroasă conducerii clubului RetroMobile, adăugând: ‟Suntem mereu încântați să vedem o nouă națiune reprezentată printre membrii noștri, iar aderarea entuziaștilor moldoveni va adăuga o nouă perspectivă bogată la FIVA. Așteptăm cu nerăbdare să cunoaștem mai bine membrii RetroMobile, să ne ascultăm opiniile cu privire la viitorul mișcării vehiculeleor istorice și să ne bucurăm de compania lor – și de vehiculele lor – la evenimentele internaționale ‟.

Foto: Suren Haceaturean