Pebble Beach Concours d’Elegance 2019

Pe data de 18 august s-a desfășurat în California, o nouă ediție a evenimentului Pebble Beach Concours d’Elegance, considerat de majoritatea specialiștilor ca fiind cel mai mare concurs de eleganță auto din lume atât ca număr de vehicule istorice participante dar și ca număr de jurnaliști și vizitatori prezenți.

Aflat la ediția cu numărul 69, concursul de eleganță american a reunit un număr de 216 automobile istorice majoritatea aparținând colecționarilor din Statele Unite ale Amercii.

Pebble Beach Concours d’Elegance este considerat cel mai important concurs de eleganță dedicat automobilelor istorice din lume și în special pentru piața americană. Multe nume ilustre din acest fascinant domeniu sunt invitate în fiecare an să facă parte din juriul concursului. La ediția din acest an printre invitați s-au înumarat Stefano Domenicali –  președintele Lamborghini, Valentino Balboni – legendarul pilot de teste Lamborghini și Andrea Zagato, director general al carosierului Zagato.

Ediția din acest an a concursului de la Pebble Beach a fost gazda a două centenare ilustre legate de numele constructorului auto britanic Bentley și carosierului italian Zagato, cu recenzii pe toată durata evenimentului având fiecare dedicate câte șase și respectiv două clase speciale. Alte categorii create special pentru această ediție au fost Bugatti Type 57 și Bugatti Grand Prix & Touring și cea dedicată unei serii de modele de tip Hot Rod istorice. Citiți articol complet aici

Foto: Pebble Beach Concours d’Elegance; Drew Phillips