Volkswagen Polo a debutat în urmă cu 45 de ani

În urmă cu 45 de ani la Salonul Auto de la Geneva debuta modelul de clasă mică de la Volkswagen, denumit Polo și care s-a dorit inițial o variantă mai economică a modelului Audi 50. Modelul german de clasă mică ajuns în prezent la cea de-a șasea generație este considerat unul dintre cele mai de succes modele Volkswagen cu peste 12 milioane de exemplare comercializate.

 

La mijlocul anilor ’70, faimosul model Beetle nu mai era cel mai bine vândut model al gamei producătorului Volkswagen iar cariera acestuia se apropia de final pe piața din Europa. Pe de altă parte, un nou model succesor era pregătit de lansare și urma să înceapă o carieră pe care timpul o va stabili ca fiind una de lungă durată și de succes.

La începutul anilor ’70, primul succes înregistrat în cadrul grupului german Volkswagen a fost obținut cu modelul Audi 80 în 1972 care datorită numeroaselor calități a câștigat premiul Car of the year 1973 în Europa. În mai puțin de doi ani, s-au succedat o serie de modele de succes: Volkswagen Passat, Scirocco Golf, Audi 50 și, în cele din urmă, Volkswagen Polo. Acesta din urmă nu reprezenta un model complet nou, fiind o variantă mai economică a modelului din clasa mică Audi 50.

Volkswagen Karmann Ghia a debutat în urmă cu 65 de ani

Lansat cu ocazia Salonului Auto de la Geneva din 1975, modelul din clasa mică Polo de la Volkswagen avea misiunea grea de a înlocui în gamă bestseller-ul Beetle și care se apropia de finalul carierei pe piața din Europa.

În exterior, practic, nu există diferențe majore comparativ cu modelul Audi 50 cu care Volkswagen-ul Polo împărțea platforma tehnică și configurația caroseriei. Modelul Volkswagen era unul dintre cele mai moderne modele de pe piață la momentul respectiv, ținând cont de toate experiențele recente din acest segment. Principalele sale caracteristici erau însă de ordin stilistic și functional: suprafață vitrată generos dimensionată, geamurile laterale curbate și ampatamentul, care era unul relevant pentru lungimea totală a caroseriei și partea din spate în care practicitatea și capacitatea de încărcare erau combinate optim mulțumită hayonului de mari dimensiuni.

Omologat pentru cinci persoane, în interiorul lui Polo puteau sta confortabil doar patru persoane. Planșa de bord de concepție modernă se caracteriza printr-un tablou de bord cu două instrumente circulare care comținea minimum indispensabil și prin partea din mijloc care era placată cu un material din imitație de lemn. Dispunerea comenzilor accesorii era rațională iar nivelul de finisare era la un standard bun și confirma acuratețea și calitatea Volkswagen. Echipamentul de dotări era, în general bun, cu un plus pentru dotările privind confortul pasagerilor.

Structura tehnică a modelului Polo era similară cu cea a modelului Audi 50, având tracțiune pe roțile din față, motor poziționat transversal, suspensie față tip McPherson, suspensie spate cu brațe interconectate, sistem de frânare cu discuri în față și tamburi în spate și direcție cu cremalieră. Cu toate acestea, există o diferență față de Audi 50 și anume motorizarea în loc de unitatea de 1.1L și 50CP aflată în dotarea lui Audi 50 a fost adoptată o unitate cu 4 cilindri în linie de 0.9L și 40CP. Distribuția era după ultimele tendințe respective cu un ax cu came în chiulasă și acționat cu o curea dințată în timp ce alimentarea se realiza cu ajutorul unui carburator inversat Solex. Asociat cu o cutie de viteze manuală cu 4 rapoarte, motorul permitea o viteză maximă de 135 km/h și o accelerație de 0 la 100 km/h în 21 secunde.

Încă de la debut modelul din clasa mică de la Volkswagen a înregistrat un bun succes comercial în special din rândul tinerilor care au apreciat design-ul atractiv în stil coupe-hatchback, comportamentul sigur, confortul bun la rulare și costurile mici de întreținere.

Volkswagen Transporter serbează 70 de ani de la debut

Anul 1977 aduce extinderea gamei prin lansarea variantei de caroserie în trei volume cu două uși al Volkswagen-ului Polo și care în acest caz era comercializată sub denumirea Derby. Volkswagen-ul Derby era propus cu două niveluri de echipare: L și GLS.

Producția celor două modele Audi 50 și respectiv Volkswagen Polo s-a desfășurat în paralel până către finalul anului 1978 când producția modelului Audi a fost sistată după un număr de circa 180.000 exemplare.

În cursul anului 1979, modelele Polo și Derby beneficiază de un ușor restyling ce a vizat exteriorul (bare de protecție de concepție nouă, grilă frontală restilizată), interiorul (plașă de bord restilizată) și echipamentul de dotări. În același timp, gama de motorizări a fost extinsă cu două unități preluate de 1.1L (50CP) și 1.3L (60CP) ambele preluate de la Audi 50 și au fost introduse noi versiuni de echipare: LS și GT.

Prima generație a modelului de clasă mică de la Volkswagen a fost fabricată în circa 500.000 de exemplare până în august 1981 când a fost înlocuită cu cea de-a doua generație care a debuat la Salonul Auto de la Frankfurt din același an.

Foto: Volkswagen