Lamborghini Miura din filmul „The Italian Job” a fost identificat

La cererea unui colecționar din Liechtenstein, divizia clasică Polo Storico al lui Lamborghini, a finalizat de curând certificarea exemplarului Miura de culoare portocalie utilizat în filmul „The Italian Job”.

A fost cel mai ″urmărit″ exemplar de Miura din ultimele decenii, mai ales că este vorba de exemplarul cu numărul de șasiu 3586 folosit pentru scenele din filmul „The Italian Job”.

La câțiva ani după lansarea filmului, în care Miura a fost distrusă într-un accident, s-a constatat că Paramount Pictures, așa cum era ușor de imaginat, a folosit o copie similară celei condusă de actorul Rossano Brazzi pentru a filma acea scenă dar care fusese deja serios compromis. De atunci, ″vânătorii″ de automobile clasice din întreaga lume au pornit în căutarea acelui exemplar. După aproape 50 de ani de indicii, investigații și dezamăgiri, în cele din urmă a fost găsit numele proprietarului acelui Miura folosit pentru respectivele filmări.

Exemplarul respectiv aparține în prezent colecționarului Fritz Kaiser din Liechtenstein, care a decis să ceară o consultanță diviziei Poko Storico Lamborghini pentru a verifica istoricul real al numărului de șasiu al propriului Miura cu cea a exemplarului condus de Rossano Brazzi în filmul „The Italian Job”.

Reconstituirea realizată de Polo Storico a pornit mai întâi de la documentația prezentă în arhiva companiei Lamborghini. Doar într-o a doua fază, experții Lamborghini au analizat în cele mai mici detalii automobilul. Dovezile și rezultatele cercetării au fost apoi comparate cu mărturiile istoricilor, entuziaștilor modelului Miura și foștilor angajați ai companiei italiene. Din numărul foștilor angajați, de o mare importanță s-a înumărat și consultanța prețioasă al lui Enzo Moruzzi, cel care a studiat personal mașina în cele mai mici detalii si a condus-o în majoritatea condițiilor posibile.

Cincizeci de lumanari. După o examinare scrupuloasă, Moruzzi nu are nicio îndoială în ceea ce privește exemplarul de Miura cu șasiul nr.3586 care este chiar exemplarul folosit pentru scenele din filmul „The Italian Job”. Descoperirea și certificarea unui astfel de exemplar exclusiv, dobândește un gust și o semnificație nult mai importante, deoarece coincide exact cu celebrarea a 50 de ani de la lansarea a filmului respectiv, în iunie 1969.

Foto: Lamborghini