De 25 de ani, Allianz-Ţiriac rămâne o companie solidă financiar

În anul aniversar al primului sfert de veac de activitate în piaţa de asigurări din România, Allianz-Ţiriac continuă să raporteze rezultate solide, în creştere an de an. La finalul anului 2018, Allianz-Ţiriac a înregistrat o valoare totală a despăgubirilor achitate clienţilor şi terţilor păgubiţi cu un plus de aproape 26% la nivel agregat, comparativ cu finalul anului 2017. În acelaşi context, în 2018, baza de clienţi a crescut cu 14% faţă de finalul anului 2017, principalele contributoare la aceste rezultate fiind segmentul asigurărilor de sănătate şi segmentul asigurărilor de proprietate.  În privinţa volumului de venituri la nivel agregat (asigurări generale şi asigurări de viaţă & sănătate), Allianz-Ţiriac a înregistrat la finalul anului 2018, venituri mai mari cu 7,3% faţă de cele aferente anului precedent. Referitor la asigurările generale, subscrierile au crescut cu 7,2% peste valoarea înregistrată în 2017. Asigurările facultative au continuat să susţină dinamica pozitivă atât pe segmentul asigurărilor auto, cât şi pe segmentul asigurărilor non-auto. Pe segmentul non-auto s-a înregistrat o creştere de aproape 13%, iar pe segmentul auto o creştere de circa 4%, comparativ cu anul 2017.

În ceea ce priveşte activitatea de asigurări de viaţă, primele brute subscrise au crescut cu 8% peste valoarea înregistrată în 2017. S-a remarcat o dinamică foarte bună în privinţa interesului pentru acoperirile suplimentare.

Profitul operaţional consolidat din activitatea de asigurări a crescut cu aproape 2%, iar la nivel agregat (incluzând compania de administrare de fonduri de pensii) profitul a crescut cu 4%, rezultat înregistrat după absorbirea provizionului constituit pentru amenda Consiliului Concurenţei din 2018.

Virgil Şoncutean, CEO Allianz-Ţiriac.
Virgil Şoncutean, CEO Allianz-Ţiriac.

„În 2018, numărul celor care au ales produsele de asigurare Allianz-Ţiriac a crescut cu 14%. Este un compliment pe care îl primim din partea clienţilor din România, conştienţi de beneficiile unui produs de asigurare şi a unui partener de încredere, prezent în momentele dificile. Este un rezultat care ne arată un nivel crescut de încredere şi ne obligă la performanţe solide şi în viitor. Anul acesta aniversăm 25 de ani de activitate în piaţa din România şi ne bucurăm că am putut să le demonstrăm clienţilor noştri consecvenţă în a le oferi, an de an, rezultate solide şi promisiuni susţinute.” Virgil Şoncutean, CEO Allianz-Ţiriac.