Aston Martin în spiritul `59

 Aston Martin este gata să concureze la Le Mans în spiritul anului `59, marcând 60 de ani de la victoria legendară.

 

Week-end-ul acesta are loc celebra cursă de 24 de ore de la Le Mans. Echipa Aston Martin Racing este pregătită să facă o figură frumoasă în clasa GTE Pro. Cu 60 de ani în urmă, Aston Martin savura o victorie fantastică la Le Mans, avându-i în prim plan pe celebrii piloţi Roy Salvadori (GB) şi Carroll Shelby (USA).

Anul acesta, Aston Martin Vantage GTE se luptă pentru victorie cu 17 maşini concurente, venind favorit la Le Mans după ce sezonul acesta a izbutit două victorii din trei participări. Va fi ultima participare a modelului actual, cei de la Aston Martin pregătind pentru 2020 un nou bolid Vantage.

Amintiri din `59

Acum 60 de ani, modelul Aston Martin DBR1 cu nr. 5 pilotat de Roy Salvadori (GB) şi Carroll Shelby (USA) a parcus 2701 mile cu o viteză medie de 112.5mph, doborând recordul pentru clasa 3.0-litri în 1959. Anul trecut, Aston Martin Vantage GTE cu nr 95 a parcurs 2,870 mile.

In 1959, au fost aliniate la start trei Aston Martin DBR1: #4 Stirling Moss (GB)/Jack Fairman (GB), #5 Roy Salvadori (GB)/Carroll Shelby (USA), #6 Maurice Trintignant (F)/Paul Frére (BEL). Anul acela era pentru prima dată când Salvadori şi Shelby izbuteau să încheie cursa de la Le Mans.

Moss şi Fairman s-au duelat mai mult de jumătate din cursă cu Ferrari-ul pilotat de Jean Behra/Dan Gurney dar ambele maşini au abandonat cu probleme tehnice.

Pentru victoria din `59, managerul echipei Aston Martin a primit de la organizatori un cec în valoare de 10.000 lire sterline

Reg Parnell, managerul echipei Aston Martin, a încurajat membrii echipei să stabilească un ritm constant, încadrându-se într-un timp pe tură prestabilit. Moss, însă, a pornit în forţă încă de la început, ceilalţi neputând ţine pasul cu el. Echipajul câştigător a avut un timp ţintă de 4min20sec pe tur şi o strategie de pitstop de 34 de tururi pe schimb.

Bolidul Aston Martin DBR1 cu nr 5 a terminat cursa pe primul loc după 323 tururi. Maşina era într-o condiţie perfectă încât ar fi putut lua startul din nou. „Presiunea uleiului a fost constantă pe toată durata cursei. La final, maşina avea un potenţial de 100%”, îşi amintea Salvadori.

Salvadori şi Shelby au pornit către Le Mans amândoi într-un Aston Martin DB MKIII. Fairman a condus un Lagonda Shooting Brake plin până la refuz cu piese de schimb.

Căldura generată de eşapamentul bolidului DBR1, a topit literalmente podeaua de aluminiu. Ambii piloţi, Salvadori şi Trintignant au suferit arsuri la piciorul stâng, pedala ambreiajului fiind deasupra eşapamentului.

Shelby şi Salvadori s-au „încins” într-un joc de cărţi ‘Gin Rummy’. Salvadori a câştigat 28 de lire dar nu se ştie exact dacă Shelby a plătit înfrângerea.

Săptămâna cursei din `59 a fost foarte călduroasă. Toată echipa Aston Martin mergea la scăldat în râul adiacent Hotelului de France din Le Chartre-sur-le-Loir. La o scufundare, Moss şi-a pierdut dintele din faţă şi a trimis secretara cu avionul să-i aducă un dinte fals.

Citatele celebre ale anului `59

Carroll Shelby: “Cine declară la început că va câştiga Le Mans este un visător. Le Mans înseamnă 80% noroc. O maşină construită pentru curse nu e făcută să reziste 24 de ore. Ii ceri prea mult!

Roy Salvadori: “Motivul pentru care am fost extrem de rapid în prima parte a cursei era că aveam în faţă un Ferrari al Ecurie Ecosse. Nu mă deranja să am un Ferrari în faţa mea, dar cel mai mult m-ar fi enervat dacă ar fi fost un Jaguar!

Stirling Moss (GB): “Odată ce ultimul motor s-a oprit, cursa devine istorie. Deja mă gândesc la anul viitor”.